Obavijesti

News

Komentari 282

Zbog Plenkovićevih izjava ruski poduzetnici gube interes za RH

Zbog Plenkovićevih izjava  ruski poduzetnici gube interes za RH
1

Premijerovo spominjanje Krima u tom kontekstu 'vrlo blizu granice koja se ne bi smjela prijeći', rekao je ruski veleposlanik i poručio kako bi političari trebali znati balansirati

VIDEO

Nakon što je premijer Andrej Plenković spomenuo Krim, koji je prisvojila Rusija, dok je nudio pomoć Ukrajini pri mirnog reintegraciji okupiranih područja Rusija je opomenula Hrvatsku. Veleposlanik Anvar Azimov kaže da bi to upozorenje trebali shvatiti ozbiljno.

- To je službena pozicija ministarstva vanjskih poslova, ruske vlade i ruskog predsjednika. Nadam se da to neće donijeti negativne posljedice - rekao je Azimov na RTL-u i dodao da je Plenkovićevo spominjanje Krima u tom kontekstu 'vrlo blizu granice koja se ne bi smjela prijeći'. 

- Nismo okupirali Donbas. Ujedinjeni narodi su prepoznali da nema okupacije, pa čemu onda razgovor o okupiranim teritorijima? Što se tiče aneksije Krima, tamo smo imali referendum. Kosovo je postalo neovisno bez referenduma. Na Krimu je 95 posto ljudi glasovalo za povratak Ruskoj Federaciji. Krim se jednostavno vratio ruskoj domovini. Ti su procesi nepovratni. Rusija se nikada neće odreći Krima - rekao je i dodao da zbog Plenkovićevih izjava ruski gospodarstvenici gube interes za Hrvatsku.

- Nakon izjave vašeg premijera, a ja jako cijenim vašeg premijera - on je sposoban političar, primio sam pismo našeg ruskog biznismena koji nam kaže da gubi interes za Hrvatsku. Ima još jedan negativan signal - planirali smo u studenom drugi rusko-hrvatski Gospodarski forum. Brojni gospodarstvenici su izgubili interes doći za Hrvatsku, to je negativan signal - rekao je te istaknuo kako je to stav EU, a političarima preporučio da imaju balansiraniji stav.

Za kraj je rekao kako Tomislav Karamarko i njegova supruga nisu imali veze s ruskim kompanijama te kako je Rusija zainteresirana za kontrolni paket dionica Ine i Mola.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa