Obavijesti

News

Komentari 10

Zbog prosjačenja ga protjerali iz Varaždina na šest mjeseci

Zbog prosjačenja ga protjerali iz Varaždina na šest mjeseci
1

Mladića su osudili jer je 8. siječnja ove godine u Koprivničkoj ulici prilazio prolaznicima tražeći od njih milostinju. Sve je to izazvalo negodovanje građana

VIDEO

Mladić (22) iz međimurskog Kuršanca prekršajno je osuđen za narušavanje javnog reda i mira te kažnjen na novčanu kaznu od 100 kuna. Ukoliko pak u roku koji mu je odredio Prekršajni sud u Varaždinu plati 2/3 kazne, odnosno 66,66 kuna, sud će smatrati da je kaznu platio u cijelosti, stoji u sudskoj presudi.

Ujedno su mu izrekli i zaštitnu mjeru udaljenja s područja grada Varaždina od 6 mjeseci, a koja stupa na snagu nakon pravomoćnosti presude. U zaštitnu mjeru mu se uračunava i vrijeme od 8 dana za koje mu je odredila mjere i opreza PU varaždinska, nakon što su ga uhvatili u prosjačenju. 

Mladića su osudili jer je 8. siječnja ove godine u Koprivničkoj ulici prilazio prolaznicima tražeći od njih milostinju. Sve je to izazvalo negodovanje građana. Okrivljenik nije došao na zakazano ročište za koje je uredno primio i osobno potpisao poziv, a niti je svoj nedolazak opravdao, pa je rasprava održana bez njegove nazočnosti. Sud je, proučavajući dokaze, utvrdio da je kriv za prekršaj za koji ga se tereti, a niska novčana kazna mu je izrečena, ističe se u presudi, jer je lošeg imovinskog stanja.

Sud je u obzir uzeo vrstu i težinu prekršaja, kao i činjenicu da je okrivljeni mladić već više puta kažnjavan za istovrsni prekršaj. Prekršajna mjera mu je izrečena, objašnjeno je u sudskoj presudi, jer se okrivljeni uporno ponaša na nedopustiv i neprihvatljiv način. Ukoliko ne postupi po izrečenoj mjeri ili se bez opravdanog razloga vrati na područje s kojeg je udaljen, sud ga može kazniti novčanom ili zatvorskom kaznom. Troškovi sudskog postupka idu na teret suda jer bi okrivljeniku njihovim plaćanjem bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje. U roku od osam dana, stranke u sporu mogu podnijeti žalbu na presudu, a o kojoj će odlučivati Visoki Prekršajni sud RH u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.