Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Zbog rekonstrukcije piste na Plesu kasne neki avioni

Navigacijski sustavi za slijetanje pri smanjenoj vidljivosti mogu biti neprecizni zbog radova pa su pojedini zrakoplovi u srijedu kasnili radi magle...

ZLZ
Foto: ZLZ
2 komentara

Ovo je pravi kaos! Sve je kasnilo, a ljudi su lagano gubili živce, rekao nam je jedan od putnika koji je u srijedu ujutro čekao avion u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Zbog rekonstrukcije piste neki su letovi kasnili. Bageri su raskopali dio staze koji je bio u vrlo lošem stanju. Zrakoplov za Amsterdam trebao je poletjeti u 8.30 sati, a krenuo je tek u 14.26 sati. Ništa bolje nije bilo ni putnicima iz Beča koji su u Zagreb stigli dva sata kasnije nego što je bilo predviđeno. Glasnogovornica Zračne luke Zagreb, Lidia Capković Martinek, ispričala se svim putnicima zbog kašnjenja letova i mogućih slijetanja u druge zračne luke u slučaju velike magle na Plesu.
- Zbog radova navigacijski uređaji mogu biti neprecizni pa postoji mogućnost da ćemo morati slijetati na neki od aerodroma na Jadranu, jer nam je sigurnost naših putnika ipak na prvome mjestu - dodala je. Jedan od voditelja radova rekao nam je kako su se nužni radovi odgađali nekoliko godina. Kaže kako više nisu mogli čekati.
- Rekonstrukcija piste bila je neophodna jer je stara 36 godina. Njena obnova stajat će 34 milijuna kuna, ali će nakon završetka radova trajati 20-30 godina. Sve bi trebalo biti gotovo do 30. lipnja, prije početka glavne turističke sezone - dodao je. Tijekom poslijepodneva kašnjenja su se smanjila.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message