Obavijesti

News

Komentari 40

Zbog sisačke rafinerije: SOA istražuje curenje informacija?

Zbog sisačke rafinerije: SOA istražuje curenje informacija?
1

RTL-u je neslužbeno potvrđeno kako se u INA-i interno, ali i od strane SOA-e, provjerava tko u medije plasira uznemirujuće scenarije o gašenju rafinerije Sisak

VIDEO

Objava informacije da INA gasi sisačku rafineriju digla je na noge javnost, ali i tajne službe. Iz više izvora bliskih kompaniji i Banskim dvorima, RTL-u je neslužbeno potvrđeno kako se u INA-i interno, ali i od strane SOA-e, provjerava tko u medije plasira uznemirujuće scenarije koji zasad nemaju utemeljenje u odlukama Uprave te kompanije.

-Taj medijski rat naravno šteti interesima radnika INA-e - kazala je predstavnica radnika u Nadzornom odboru INA-e Maja Rilović.

Rat na relaciji mađarski MOL -Ministarstvo gospodarstva mogao bi eskalirati ove srijede. Na dnevnom redu uprave INA-e očekuju se čak tri sporne odluke: ona o gašenju rafinerije, o otpuštanju viška radnika te o prepuštanju benzinskih crpki privatnicima.

Resorni ministar pred kamere u nedjelju nije htio, ali kaže kako je posljednjih dana bio jasan.

- Prvo ćemo sačekati da vidimo hoće li do te odluke doći, a nakon toga poduzet ćemo sve u našim mogućnostima da ne naštetimo INA-i - istaknuo je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Uprava će biti podijeljena oko gašenja rafinerije?

Predsjednik Nadzornog odbora INA-e Siniša Petrović od Vlade je pismeno zatražio jasne upute kako se postaviti u odlukama koje slijede.

Iako neki mediji objavljuju kako se i hrvatski članovi uprave namjeravaju prikloniti odluci o gašenju rafinerije u Sisku, izgledan je scenarij da će se uprava u kojoj sjede tri mađarska i tri hrvatska člana o tom pitanju podijeliti. Trenutni model vladanja INA-om omogućuje da u tom slučaju šef uprave Zoltan Aldot ima odlučujuću riječ, ali resorni ministar upozorava mađarsku stranu - taj ugovor je na arbitraži.

Čeka se odluka u postupku protiv Hernadija

U pozadini rata oko INA-e, odvija se i odlučivanje o postupku protiv Zsolta Hernadija. Kako RTL neslužbeno doznaje, suci Ustavnog suda u roku od 15-ak dana odlučivat će o njegovim tvrdnjama da hrvatski sudovi ugrožavaju ljudska prava i takvu žalbu - odbiti. Uz to, čeka se još samo pravorijek Vrhovnog suda i suđenje Hernadiju u odsutnosti može početi.

-Mi smo protiv te odluke podnijeli žalbu i čekamo rješenje Vrhovnog suda. Čim Vrhovni sud odluči o tome onda će se procesne pretpostavke posložiti da se eventualno krene s postupkom - rekao je Goran Mikuličić, odvjetnik Zsolta Hernadija.

Koliko će proći do te odluke, Hernadijeva obrana ne želi nagađati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu