News

Komentari 1

Zbog snažnog vjetra zatvorili Eiffelov toranj, parkove, groblja

Zbog snažnog vjetra zatvorili Eiffelov toranj, parkove, groblja

Zapadne i sjeverne dijelove Francuske i parišku regiju u srijedu ujutro pogodila je oluja Eleanor koja je napravila veliku štetu, izazvavši poplave, rušeći stabla i trgajući električne vodove

Zbog snažnih naleta vjetra koji prati oluju Eleanor u srijedu je za posjetitelje zatvoren Eiffelov toranj, izvijestilo je Društvo za upravljanje slavnim pariškim spomenikom. 

Zapadne i sjeverne dijelove Francuske i parišku regiju u srijedu ujutro pogodila je oluja Eleanor koja je napravila veliku štetu, izazvavši poplave, rušeći stabla i trgajući električne vodove. Zatvorene su brojne zračne luke, a zračni promet preusmjeren je na istočni dio zemlje. 

Bez struje je u sjevernoj Francuskoj ujutro bilo gotovo 200.000 kućanstava, objavila je elektroenergetska kompanija Enedis. 

Udruga SETA je zbog naleta vjetra koji na mahove dosežu brzinu i do 100 km/h odlučila zatvoriti slavni pariški toranj koji godišnje posjeti više od šest milijuna posjetitelja. 

"Zbog sigurnosnih razloga zatvorili smo ulazak na Eiffelov toranj u srijedu ujutro", rekla je glasnogovornica udruge. Moguće je da će ostati zatvoren do kraja dana.

Gradska uprava izvijestila je da će pariški parkovi, vrtovi i groblja ostati zatvoreni cijeli dan. 

Eleanor je četvrta oluja koja je pogodila zemlju od početka prosinca, nakon Ane, Brune i Carmen. 

Najčitaniji članci