Obavijesti

News

Komentari 193

Vrkić je zatražio izuzeće suca, Glavaš: To je odugovlačenje!

Vrkić je zatražio izuzeće suca, Glavaš: To je odugovlačenje!
17

Glavaša su po dolasku iz Mostara u Osijek na dva pothodnika dočekali golemi transparenti s napisima 'Dobro nam došao, generale' i 'Branimire, ruši ovu bandu'

VIDEO

Branimir Glavaš u sudnicu Općinskog suda u Osijeku došao je dobro raspoložen. Mahnuo je sinu Filipu i pozdravio ga riječima 'Sine, bok'. Nazočnost Andrije Jarka, izvjestitelja Nove TV, prokomentirao je riječima: Dabogda ti Jarak došao pod prozor. 

Uslijedilo je 40-ak minuta pravnog nadmudrivanja nakon čega je sudac Ivan Sajtar odgodio današnje ročište te naložio odvjetnici gradonačelnika Vrkića da u roku od osam dana dostavi pismeno obrazloženje zašto Općinski sud i njega osobno želi isključiti iz postupka. 

Naime, Vrkićeva odvjetnica izrazila je negodovanje sučevim pozivom dvojici svjedoka, Ivana Mihaljevića i Željka Švedla, a da o tome nije obavijestio Ivana Vrkića. 

Njena izjava izazvala je lavinu negodovanja kod Glavaša koji je u nekoliko navrata tražio od suca da proglasi stanku od pola sata i ode od predsjednika Županijskog suda u Osijeku zatražiti njegovo hitno očitovanje o zahtjevu obrane. 

Pri tom je naglasio da je 'cijela zgrada suda pod posebnim mjerama osiguranja te da nijedan sudac ne smije napuštati svoj ured, pa tako ni predsjednik Županijskog suda.

- Otiđite gore i dogovorite se, imate vremena. Nema smisla da ponovno dolazim i tako stvaram nove troškove, ustvrdio je Glavaš i dodao da je u slučaju odgode suđenja spreman 'platiti sav trošak dolaska na sud'.

- Troškovi me ne zanimaju jer sam siguran da će ih u konačnici platiti okrivljenik. Ovo je klasično odugovlačenje postupka, zaključio je Glavaš.

Ročištu je prisustvovao gradonačelnik Vrkić, a Glavaš odmah kreće natrag za Mostar.

'Dobro nam došao, generale'

Branimir Glavaš je u četvrtak oko 11 sati stigao u Osijek kako bi se pojavio na Općinskom sudu pred kojim je za klevetu tužio gradonačelnika Ivicu Vrkića. Glavaša su do osječkog zatvora dovezli u blindiranom vozilu koje su pratila još dva policijska vozila.

- Žao mi je što vidim da se danas na sudu sučeljavaju dvojica bivših prijatelja - rekao je Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, neposredno po dolasku ispred zgrade Općinskog suda u Osijeku koja je pod opsadom stotinjak simpatizera HDSSB-a i Glavaševih prijatelja. 

- Žao mi je što je čovjek koji je kod nas dolazio na ljetovanje tako nešto rekao. Vjerujem čak da to i nisu njegove riječi jer ih je samo pročitao - rekao je Filip Glavaš. 

Dočekali ga transparenti i stranački kolege

Inače, Glavaša su po dolasku u Osijek na dva pothodnika dočekali golemi transparenti na kojima je pisalo 'Dobro došao, generale' i 'Branimire, ruši ovu bandu'. 

Ispred Općinskog suda u Osijeku, oko kojeg su raspoređene brojne policijske snage, Glavaša čekaju Ivan Drmić, Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo i Zoran Vinković. 

Predsjednik HDSSB-a Šišljagić Vrkićevu izjavu okarakterizirao je kao ''vrlo štetnu ugledu stranke, ali i Glavašu osobno''. 

- Vrkićeve izjave su prouzrokovale psihozu koja nije bila utemeljena, pogotovo jer se ništa nije dogodilo. Nedopustivo je da se blate ljudi i tim lažima utječu na percepciju javnosti - rekao je Šišljagić. 

Vrkić ga nazvao ratnim profiterom

Glavaš u Mostaru služi osmogodišnju zatvorsku kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991. godine. Ministarstvo pravde BiH odobrilo je njegov privremeni dolazak na raspravu, nakon koje se odmah vraća u mostarski zatvor. 

Glavaš je Vrkića tužio za klevetu nakon što ga je nazvao ratnim profiterom te optužio da njegova stranka HDSSB priprema organizaciju nereda u Osijeku. Tužbu je podnio i HDSSB. 

Vrkić nije potvrdio ni opovrgnuo hoće li doći na ročište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 193

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti