Obavijesti

News

Komentari 51

Zbog uboda komarca i kupanja u moru umalo ostala bez dojke

Zbog uboda komarca i kupanja u moru umalo ostala bez dojke
3

U ranu od uboda komarca ušla je bakterija dok se Natalie kupala u moru. Nakon nekoliko tjedana oteklina je pocrnila i zaudarala po pokvarenom. Stravično je boljelo

VIDEO

Britanku Natalie Thomason tri puta je ubo komarac u prsa dok je bila na odmoru u Kairu. Ubodi su natekli, ali nije puno obraćala pažnju. Nakon nekoliko tjedana počela je stravična bol, a grudi su postale ljubičaste. Rane su se otvorile i počelo je smrdjeti po pokvarenom jer su se inficirale bakterijom koja jede meso. 

- Uvijek me grizu komarci pa sam se pobrinula da sam pokrivena dok spavam i imala sam sprej protiv komaraca, ali očito to nije bilo dovoljno - rekla je za ITV Jutarnji show

Nosila je traperice i majice s dugim rukavima. Samo joj je dekolte bio otkriven. Nakon što su je uboli komarci okupala se, ali je ušla u more gdje je bilo puno algi. Inficirala se bakterijom koja jede ljudsko meso.

'Rane su bile poput velikih crnih kratera koji su smrdjeli'

Do kraja odmora ponašala se normalno, ali nakon što je stigla kući počela se puno umarati. Za sve je krivila aktivno putovanje s kćerkom. Nekoliko tjedana kasnije rane su pocrnile, postale su bolne i natečene. Na nagovor obitelji otišla je liječniku. 

- Rekao mi je ako se vratim u krevet da će mi trebati amputacija ili ću umrijeti - dodala je. 

U jednom trenutku toliko me boljelo da ni morfij nije pomogao. Molila sam ih da mi odrežu rane samo da prestane - rekla je Natalie 

Otišla je u bolnicu, ali liječnici nisu bili sigurni što joj je. Na početku su vjerovali kako ima malariju ili tuberkulozu. Google im je otkrio da se radi o nekrotičnom fascitisu. 

Opisala je rane kao duboke velike crne kratere koji su smrdjeli. Liječnici su je operirali kako bi odstranili zaraženo tkivo. 

Od nekrotičnog fascitisa godišnje u Britaniji umre oko 125 ljudi

U Britaniji oko 500 ljudi godišnje oboli od tog stanja, a 25 posto ih ne preživi. Thomason boluje i od dijabetesa tipa 2 zbog čega je bila pod većim rizikom. Bolest se razvije kada bakterija uđe u tijelo preko rane. Bakterija napada kožu, masno tkivo i mišiće. Kako se bakterija množi otpušta toksine koji ulaze u krvotok. 

Komplikacije: Padanje u šok i zatajenje organa

Simptomi uključuju male crvene otekline ili kvržice na koži, svrbež koji se brzo širi, oticanje, groznicu, temperaturu i mučninu. Česte komplikacije su i padanje u šok i zatajenje organa. Liječi se jakim antibioticima i operacijom zaraženog tkiva. 

Dr. Chris Steele objasnio je kako je kod Thomason kombinacija faktora dovela do njezinog stanja. Ubod komarca otvorio je kožu dopuštajući da bakterija uđe u meso. Plivajući u moru izložila se bakteriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...