Obavijesti

News

Komentari 6

Zbog uklanjanja barikada na prosvjede žele dovesti djecu

Zbog uklanjanja barikada na prosvjede žele  dovesti djecu
4

Riječ je o maloljetnoj djeci, a njihovi životi, zdravlje i mir ne smiju se ugrožavati zbog bilo kakva političkog cilja, smatraju u LDS-u. Prosvjednici prijete novim barikadama

VIDEO

Srbi iz Ibarskog Kolašina od ponedjeljka ujutro se okupljaju oko glavne barikade u selu Župče kako bi pokazali da se ne slažu s KFOR-ovom najavom uklanjanja barikada na cesti koja vodi od južne Kosovske Mitrovice prema graničnom prijelazu Brnjak, javlja agencija Beta dodajući da "među okupljenima ima žena i djece, a u Kolašinu danas neće raditi škole".

Prosvjednici kažu da je ovo što se danas događa u njihovoj sredini generalna proba onoga što će Srbi raditi kada vojnici KFOR-a krenu uklanjati barikade. Beta javlja, a prenosi B92, kako i na krajnjem sjeveru Kosova, u općini Leposavić, "Srbi su spremni da se barikadama na miran način suprotstave namjeri Prištine da u ovom dijelu Kosova instalira svoje institucije".

Prosvjednici prijete da će, ako ne bude postignut dogovor i pronađeno rješenje koje će za njih biti prihvatljivo, "nakon uklanjanja postojećih barikada postaviti nove".

Liberalno demokratska partija zatražila je provjeru informacije da će na barikade na sjeveru Kosova biti izvedena i školska djeca bez znanja roditelja. U priopćenju LDP-a navodi se da su s tom strankom kontaktirali prestrašeni roditelji sa sjevera Kosova koji tvrde da pojedini direktori srednjih škola namjeravaju izvesti učenike iz škola na barikade, i to bez dozvole roditelja.

- Riječ je o maloljetnoj djeci, a njihovi životi, zdravlje i mir ne smiju se ugrožavati zbog bilo kakva političkog cilja. Najopasnije je da sada zavlada metež u kojemu će neko stradati, a naročito je nedopustivo da takva opasnost prijeti djeci - zabrinut je LDP koji je još ranije zatražio od države da hitno pozove Srbe da uklone barikade kako ne bi nastao kaos.

KFOR je prvotno najavio uklanjanje barikada za danas, ali je akciju odgodio za utorak.

Ristić: Ako ovdje ne bude Srbije, neće je biti ni u Beogradu

Kako javlja beogradski B92, predsjednik Općine Zubin Potok Slaviša Ristić poručio je kako "okupljeni građani na barikadama ne brane bukve i balvane, već svoju zemlju, kuće i budućnost svoje djece" i pozvao prosvjednike neka se okupe i sutra, za kada je KFOR najavio uklanjanje barikada.

- Ako sutra pripadnici KFOR-a pokušaju probiti barikade, mirno ćemo stajati, ponijet ćemo stolice i sjediti, a ako je to njihova pravda i sloboda, ona nam nije potrebna. Od njih ništa ne tražimo, zahtijevamo samo da nas ostave na miru, i ostanemo živjeti u državi Srbiji. Ako ovdje ne bude Srbije, neće je biti ni u Beogradu - zaprijetio je Ristić dodajući kako "narod koji brani svoje domove zna prepoznati i cijeni pomoć prijatelja koju im pružaju u ovim teškim vremenima".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati