Obavijesti

News

Komentari 414

Zdravko Marić dao ostavku: 'Novi ministar Marko Primorac'

Zdravko Marić dao ostavku: 'Novi ministar  Marko Primorac'

Marić je navodno o svemu obavijestio Andreja Plenkovića. Premijer je za sutra sazvao uži kabninet Vlade, a nakon toga i sastanak parlamentarne većine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.30

Kada odlazi najpopularniji ministar koji se zalaže za reforme, a k tome i onaj čiju stručnost nitko nije sporio, onda je jasno da je Vlada dobila udarac i koliko duboki problem u svojoj kadrovskoj politici ima premijer. Marić je već dulje nezadovoljan, analizira Ivan Pandžić. Više pročitajte OVDJE.

23.21

Kako doznajemo od glasnogovornika Vlade Marka Milića, Zdravka Marića će na mjestu ministra financija zamijeniti - profesor na Ekonomskom fakultetu, Marko Primorac. On je bio savjetnik za gospodarstvo Kolinde Grabar Kitarović, dok je bila predsjednica. 

NJEGOVU BIOGRAFIJU PROČITAJTE OVDJE

22.54

- Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija. Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h). Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo. Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna. Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija - rekao nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.45

Premijer je za sutra sazvao uži kabninet Vlade, a nakon toga i sastanak parlamentarne većine.

Poslije sastanaka premijer će se obratiti javnosti.

22.43

Na Twitteru su reagirali i Jadranka Kosor i Nikola Grmoja.

- Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom. Ili se sam našao na udaru DORH-a ili neke afere, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega ili bježi svjestan kakav su nam gospodarski armagedon pripremili -  napisao je Grmoja.

- Da. Nije vrijeme za euro. Time to say good bye. - napisala je Kosor.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 414