Obavijesti

News

Komentari 151

'Zdravko sad plače i moljaka, a nikad nije molio novac za nas'

'Zdravko sad plače i moljaka, a nikad nije molio novac za nas'
1

Radnici Peveca uputili su otvoreno pismo javnosti kojim žele prikazati pravu istinu o Višnji i Zdravku Pevecu koji su ih kažu, godinama izrabljivali, ostali dužni i za koje su radili u nehumanim uvjetima...

VIDEO

Otvoreno pismo medijima djelatnika Peveca prenosimo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija, 

nastavno na brojne izjave Višnje i Zdravka Peveca u medijima u kojima sami sebe prikazuju nemoćnima, pravednima, skromnim i poštenim građanima Republike Hrvatske, žrtvama pravosuđa i politike te ponukani brojnim negativnim reakcijama njihovih bivših radnika na te iste izjave, upućujemo vam ovo otvoreno pismo kojim želimo javnosti prikazati pravu istinu o pravomoćno osuđenom bračnom paru Pevec.

Odvjetnik Medak: 'Pevec žica potpise i novac? To je bizarno'
Odvjetnik Medak: 'Pevec žica potpise i novac? To je bizarno'

Kada govorimo o odnosu Višnje i Zdravka Peveca prema bivšim radnicima, najprije trebamo utvrditi koliko radnika je uopće bilo zaposleno. Nikada nas u Hrvatskoj nije bilo preko 4.000 kako navode, već čak za 1.000 radnika manje i to u „najboljim“ vremenima koja su trajala niti nepunih godinu dana. Čak tisuću radnika  manje – velika razlika u prezentaciji carstva „otetog im od politike“ s kojom, usput rečeno, uopće nisu bili u lošim odnosima kako sada tvrde. Feštalo se s politikom naveliko, iskorištavajući pritom i nemali broj radnika spremnih za razne zabave s volovima i privatne maskenbale u čudnovatim tematskim kostimima koji  ponižavaju i degradiraju ženski rod. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:04
vina

A što je s ostalim radnicima? Stečaj je dočekalo manje od 1.000 radnika, dok je 2.000 naših kolega i prije otvaranja stečaja završilo na ulici. Ne sjećamo se da je Zdravko tada plakao za tih 2.000 radnika koji su zajedno s njim izgradili to poslovno carstvo. Jedino što Zdravka sada zabrinjava je, kako sam kaže, to što „je u jednom sektoru radilo 120 ljudi, a na kraju samo ja ispadam kriv“. Podsjećamo ga da je on bio jedina osoba koja je vedrila i oblačila u svim sektorima i da ni najmanja odluka nije mogla biti donesena bez njegovog osobnog „blagoslova“.  

Doduše, nedavno je izjavio kako danas jedino žali za time što je sve sam potpisivao. 

Znači li to da je jedino što bi promijenio to da krivnju i zakonsku odgovornost svali na nekog drugog?

Zdravko, koliko inventura ste dopustili? Koliko fiktivnih pozajmica ste davali? Je li i austrijska država protiv vas pa je otvorila vaš osobni račun u Austriji na koji se uplaćivao novac?  

Zdravko i Višnja Pevec pomoć traže peticijom: 'Spasite nas!'
Zdravko i Višnja Pevec pomoć traže peticijom: 'Spasite nas!'

Tko je novac podizao?! Politika? Radnici? Pravosuđe? Odgovorite javnosti. 

Danas možemo vidjeti Zdravka kako plače pred kamerama i moli građane da mu posuđuju novac i potpisuju peticije. Ne sjećamo se da je ikada molio novac za nas radnike koji smo ostali na ulici, s neisplaćenim plaćama i nepodmirenim ratama kredita.

Cijenjena javnosti … ZA NAŠU DJECU, ZDRAVKO NIKADA NIJE PLAKAO. 

Višnja i Zdravko Pevec nikada nisu plakali kada su njihovi radnici svakodnevno odrađivali nehumane prekovremene sate, u nedostojnim uvjetima, protivno zakonu o radu. Nisu plakali kada su nam ostajali dužni dnevnice koje bi zatim proizvoljno isplaćivali kada i koliko su htjeli. Nisu plakali kada smo te 2000. godine  svakodnevno radili punih 5 mjeseci i do 16 sati dnevno za mizernih 2.700 kn plaće. Nikada se nisu zapitali kako smo se osjećali kada smo ostali bez posla niti tko nas je tada hranio, dok danas licemjerno očekuju javnu podršku i suosjećanje, financijsku pomoć, peticije i pomilovanja.

pevec

Nisu plakali niti kada su na leasing uzimali stotine kamiona koji nisu imali kome što voziti. Gotovo polovica tih kamiona je propadala na parkiralištu, a razloge tih leasinga znaju već i ptice na grani, a ne samo pravosuđe - povećanjem troškova smanjiti osnovicu za obračun poreza na dobit, a usput uništiti preostale  prijevoznike u Hrvatskoj, unatoč upozorenjima da će takav zahvat tvrtka teško podnijeti. Ne samo da nisu plakali, nego su se i radovali uništavajući druge, manje prijevoznike u Hrvatskoj, koji se od toga ni dan danas nisu oporavili. 

Peveci: Sustigla nas je kletva 'Dabogda imao pa onda nemao'
Peveci: Sustigla nas je kletva 'Dabogda imao pa onda nemao'

Kada Višnja i Zdravko govore o prihodima i dobiti koju svojataju, zašto ne spominju i 3,5 milijarde kuna duga koji su ostavili iza sebe! Nisu plakali ni kada su uništavali dobavljače ne plaćajući im račune po nekoliko stotina dana, ostavljajući ih na kraju bez 85% njihovih potraživanja, što mnoge manje tvrtke nisu mogle  podnijeti te su i same bile prisiljene staviti ključ u bravu.  

Naposljetku, molimo vas medije, da se zapitate koliko je samo malih tvrtki, dobavljača, prijevoznika, radnika, hrvatskih građana, njihovih obitelji i djece na svojim leđima podnijelo megalomanske apetite bračnog para Pevec. To su stvarne žrtve za koje se trebamo boriti i koje zaslužuju našu podršku i pravdu. Nadamo se  kako ćete, radi svih njih, uvažiti ovo s dobrom namjerom pisano pismo i upoznati javnost s pravom istinom.

S poštovanjem,
U ime više stotina bivših zaposlenika Višnje i Zdravka Peveca,

Eugen Perić, povjerenik Sindikata trgovine Hrvatske za tvrtku Pevec d.d.

Pokretanje videa...

01:59

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik