News

Komentari 40

Odvjetnik Medak: 'Pevec žica potpise i novac? To je bizarno'

Odvjetnik Medak: 'Pevec žica potpise i novac? To je bizarno'

ALI ON VJERUJE U ČUDA Zdravko Pevec je pokrenuo peticiju da ne ode u zatvor. Kaže: ‘Neka mi sudi narod’. Odvjetnici su zaprepašteni. Misle da Pevec od predsjednice želi iskamčiti pomilovanje

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala.

Tako je Zdravko Pevec na svom Facebook profilu započeo peticiju koju bi volio da potpišu hrvatski građani, a prenijeli su je i neki portali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Mislim da je sve moguće i da ako skupim dovoljno potpisa, neću morati u zatvor. Neka je potpišu svi oni, koji misle da imam pravo na slobodu. Nek mi narod sudi. Ako se nađe i jedan građanin, koji ima dokaze da sam se bavio kriminalom, neka se slobodno javi i ići ću u zatvor - rekao nam je jučer Pevec. Dodao je da je Facebook profil otvorio prije samo nekoliko dana i na njega stavio peticiju pod nazivom Spasimo Višnju i Zdravka.

- Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina - piše između ostalog u peticiji, koja je u nekoliko sati skupila oko 600 potpisa.

Zdravko u njoj još podsjeća da, osim što su on i supruga već odležali u zatvoru, privatna imovina prodana im je na dražbi, računi su im blokirani, a država mu uzima svaki mjesec pola mirovine. Također, volio bi, kaže, barem jednom poduzetniku pomoći da ne prođe kroz pakao kroz kojeg je on prošao.

Podsjetimo, Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Bjelovaru iz siječnja 2015. godine. Zdravko mora još 11 mjeseci u zatvor, a Višnja mora raditi za opće dobro. Ideja o peticiji zaprepastila je zagrebačkog odvjetnika Maria Medaka.

- Zvuči toliko bizarno baš kao i njegova ideja o tome da svaki građanin donira po kunu u državni proračun kako bi se nadoknadila šteta utvrđena pravomoćnom presudom. Takvom peticijom očito želi utjecati na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović s obzirom na to da je već najavio molbu za pomilovanjem. Međutim, ne vjerujem da bi se predsjednica u predizbornoj godini upuštala u tako nešto - kaže Medak.

Najčitaniji članci