News

Komentari 41

Zdravko i Višnja Pevec pomoć traže peticijom: 'Spasite nas!'

Zdravko i Višnja Pevec pomoć traže peticijom: 'Spasite nas!'

U najnovijem potezu Pevecovi su odlučili pomoć i podršku zatražiti - peticijom. Cilj im je prikupljanjem potpisa ispraviti nepravdu koja im je, kako tvrde, nanesena

Prije tjedan dana Zdravko i Višnja Pevec zatražili su pomoć od svakog građanina Hrvatske da im posude po jednu kunu kako bi im pomogli u sudskom procesu kojeg su izgubili. Pevec je ipak nakon toga  ustvrdio da je prenaglio s izjavom o novcu i da nije mislio tako.

- Bilo je to u afektu, samo ne želimo u zatvor.

U najnovijem potezu odlučili su pomoć i podršku zatražiti - peticijom. Cilj im je prikupljanjem potpisa ispraviti nepravdu koja im je, tvrde, nanesena.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Pomozite nam da ispravimo nepravdu.

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala. Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju.

Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina. Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna. Oduzeli su nam poslovne udjele u društvu Pevec d.d., otpustili su nas bez otpremnine, blokirali su nam račune i oduzimaju nam pola mirovine. Sve naše tužbe RH je odbila i sada nas žele staviti u zatvor.

Mi ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, jer ako smo barem jednom poduzetniku pomogli da ne prođe kroz ovaj pakao ispunili smo našu misiju. Ako mislite da imamo pravo na slobodu potpišite peticiju.

Višnja i Zdravko Pevec

Najčitaniji članci