Obavijesti

News

Komentari 131

'Zdravstvo će biti za bogate, a financirat će ga najsiromašniji'

'Zdravstvo će biti za bogate, a financirat će ga najsiromašniji'
1

Očito se želi ozakoniti ono što već postoji u praksi, smatra predsjednik SSSH-a, da liječnici puno više vremena provode u privatnim poliklinikama...

VIDEO

Uoči sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel, koji trenutno predsjeda i GSV-om, podsjetio je da su sindikati već ranije tražili održavanje tematske sjednice GSV-a oko najavljene reforme zdravstva, jer se njome "dodatno zavlači ruka u džepove građana i nameću novi nameti".

Ne umanjujući problem mirovinske reforme, mislimo da je zdravstveni sustav takvim prijedlozima stavljen u poziciju da će ga i dalje financirati najsiromašniji sloj hrvatskih građana, a pritom će biti isključivo podređen bogatima i profitu, izjavio je Novosel novinarima.

"Kako drugačije protumačiti 'simbolično povećanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja od 19 kuna' nego da se na taj način građane definitivno gura privatnim osiguravateljima i očito želi uništiti sustav dopunskog zdravstvenog osiguranja kroz javni sustav zdravstva. I kako protumačiti povećanje participacije bolničkog liječenja s dvije na tri tisuće kuna, nego da se time želi natjerati građane da prihvate takav ultimativan prijedlog", rekao je Novosel. 

Očito se želi ozakoniti ono što već postoji u praksi, smatra predsjednik SSSH-a, da liječnici puno više vremena provode u privatnim poliklinikama, a u sustavu javnog zdravstva onoliko vremena koliko doista moraju.

Tim mjerama će se sindikalne središnjice na sjednici GSV-a odlučno suprotstaviti, a očekujemo da će to učiniti i poslodavci. Vjerujemo kako će razgovor ići u smjeru da ministar zdravlja Dario Nakić odustane od toga, a ne bude li tako sindikati će pokrenuti akcije protiv takvih reformi, najavio je Novosel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...