Obavijesti

News

Komentari 53

Žele zamjenu za mrtvu djecu: Kupuju bebe koje sliče pravim

Žele zamjenu za mrtvu djecu: Kupuju bebe koje sliče pravim
3

Lutke izgledaju kao prave te imaju pravu kosu i trepavice. Kupuju ih kolekcionari, ali i roditelji koji oplakuju smrt djece. Velika su pomoć i utjeha ljudima s demencijom

VIDEO

Lutke koje izgledaju kao prave bebe imaju nokte, teške su oko pet kilograma, imaju pravu kosu te trepavice. Osim toga, imaju čak i žile te mrlju od sline na rubu usta. Lutke koje su nazvali 'ponovno rođene bebe' postale su pravi hit u Velikoj Britaniji i SAD-u zbog svog gotovo stvarnog izgleda.

Osim što ih kupuju kolekcionari, sve ih češće koje su izgubile svoju novorođenu djecu. Bebe je dizajnirala grafička dizajnerica Nikki Hunn iz Velike Britanije. Ističe kako žene koje ih kupuju obično lutke drže kod kuće u kolijevci, dok neke idu i u drugu krajnost te vode lutke sa sobom okolo kao da su prava djeca.

Eve Hasty (57) iz SAD-a kupila je lutku 'Abby' za 1620 kuna, jer ju podsjeća na kćer (7), koja je preminula od leukemije. Ispričala je za Le Quotidien kako je 'Abby' za nju predstavljala puno više od obične lutke. 

- Znam da se nikada neće razboljeti te da neće umrijeti. Upravo zbog toga imam puno manji pritisak - ispričala je Eve. Ove lutke često su velika pomoć starijim ljudima ili onima koji pate od demencije jer im pružaju utjehu.

Ipak, ove lutke su podijelile psihologe. Dok se jedni slažu s ulogom lutke kod roditelja koji oplakuju svoju djecu, drugi smatraju kako to nikako nije dobro za njih. Psihologinja Sandra Wheatley rekla je kako bi ove lutke kao fizički predmet mogle pomoći onima koji oplakuju smrt bebe. 

- Omogućuje im da se polako prilagode, u vlastitom ritmu, na stanje u kojem ne žele biti. Korištenje bebe u tom smislu može biti jako zdravo, sve dok ne traje predugo - dodala je Wheatley za Herald Sun. No, liječnica Ingrid Collins kaže da se uz ovakve lutke javlja novi problem. 

- Što će biti s lutkom kad se roditelji pomire s gubitkom djeteta? Hoće li i ovu lutku pokopati? - pita se Collins. 

Kako lutke izgledaju kao prave bebe, u SAD-u je već bilo nekoliko policijskih akcija prilikom kojih su razbijali stakla na automobilu kako si spasili 'bebu', koju su roditelji ostavili u autu, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu