Obavijesti

News

Komentari 84

''Želimo u EU, u krizi je bolje biti u klubu nego stajati sam''

''Želimo u EU, u krizi je bolje biti u klubu nego stajati sam''
1

Milanović je rekao kako se za sad ne zna kada će Hrvatska uvesti euro te dodao kako nije siguran da bi većina Hrvata sada na referendumu glasala 'za' o tom pitanju

VIDEO

U razgovoru za njemački Der Spiegel hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je kako Hrvatska bez obzira na postojeću krizu želi ući u Europsku uniju jer je ''upravo sada trenutak kada je bolje pripadati klubu nego stajati sam''. Na pitanje kako Hrvati vide Angelu Merkel, Milanović je rekao kako se Hrvati ne boje kancelarke i istaknuo kako je Njemačka uzor.

Milanović je rekao kako se za sada ne zna kada će Hrvatska uvesti euro te dodao kako nije siguran da bi većina Hrvata u ovom trenutku na referendumu glasala za o tom pitanju. 

Na pitanje što misli o načinu na koji se EU bori s krizom, Milanović je kazao kako se Europa dobro postavila prema krizi te da Europska središnja banka dobro radi svoj posao. 

Upitan o nacionalizmu u Hrvatskoj, zaključio je kako ga ima, ali slabi. 

- Hrvati pate zbog prevelike doze povijesti tijekom prošlog stoljeća. Da, i kod nas ima nacionalizma, ali se emocije polagano stišavaju. Socijaldemokratska stranka je pobijedila na izborima iako mi nikad nismo dijelili ljude prema jeziku ili religiji te unatoč tome što smo sve drugo, a ne nacionalisti - rekao je. 

Govoreći o odnosima sa susjedima, a posebno sa Srbijom, premijer je rekao kako između dvije zemlje već 16 godina vladaju prijateljski odnosi. 

- Hrvatska će se zalagati za daljnje proširenje EU, ali naravno da će to biti vrlo teško. Već neko vrijeme vlada zamor od proširenja. Ali mi bismo željeli da i naši susjedi budu primljeni u EU. Naravno i Srbija - rekao je premijer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.