Obavijesti

News

Komentari 21

'Želimo Varteksove proizvode vratiti na hrvatsko tržište'

'Želimo Varteksove proizvode vratiti na hrvatsko tržište'
3

Kroz našu maloprodaju i brendove ćemo vraćati hrvatsko tržište i vrlo brzo se eksponirati na međunarodno tržište s modernim proizvodima i modernim načinima, istaknuo je Bakić

VIDEO

U srijedu je u Varaždinu boravio predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je posjetio varaždinske tvornice Varteks i Vindiju. U Varteksu je obišao pogon i prodajni prostor salona Varteks te popričao sa zaposlenicima, a potom održao sastanak s predstavnicima Uprave Varteksa.

- Pregovarači pristupnih europskih fondova napravili su pogrešku jer nisu dozvolili subvencije u velike firme. Konkurencija iz Bugarske, Rumunjske i drugih zemalja, dobili su ogromne novce za opremu tvornica. Mi to nismo nismo dobili, a ni strojeve uz pomoć kojih možemo biti jeftiniji i konkurentniji - kazao je novi direktor tvrtke Nenad Bakić.

Druga stvar je menadžerska potkapacitiranost i ovdje u Varteksu svjedočimo 50 pa i više godina propadanja. Mi sada otpisujemo zalihe među kojima su i gumbi koje je netko naručio prije kupio 20 godina unaprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do nedavno se predsjednik Uprave vozio s vozačem u službenom Audiju A8, a minimalci koji su bili u Varteksu, nisu se isplaćivali. Mi mislimo da s jednom radikalnom promjenom poslovnog modela možemo dignuti još više kvalitetu i ići korak više. Kao npr. odijelo koje je danas izašlo iz pogona, je doslovno svjetski vrh - dodao je. 

Modabus - putujući Varteksov butik

- Kroz našu maloprodaju i brendove ćemo vraćati hrvatsko tržište i vrlo brzo se eksponirati na međunarodno tržište s modernim proizvodima i modernim načinima. Što se zapošljavanja tiče, spremni smo primiti svakog zaposlenog koji će nam se vratiti. Vjerujemo da mnoge tekstilne tvrtke neće preživjeti krizu u tekstilnoj industriji i nadamo se da ćemo dovoljno brzo biti sposobni da privučemo kapital koji će nam omogućiti da zaposlimo čak do 1000 novih ljudi. Ako bi neke tvrtke ovdje propale, mi možemo otvoriti ponovno drugu smjenu. To su nam planovi na koje smo spremni ali još nismo s njima krenuli - objasnio je Bakić. 

Da ozbiljno misli i da je već krenuo s nekim projektima odnedavno dokazuje i dućan Modabus. Riječ je o simpatičnom autobusu koji je pretvoren u Varteksov butik, a napravljen je po uzoru na nekadašnji Tivar bus koji je razvozio odijela.

Uglavnom, ovaj pokretni dućančić vozi diljem Hrvatske i u manja mjesta donosi Varteksove modele. U planu im je obići stotinjak manjih mjesta, pogotovo onih u kojima ljudi nemaju kako isprobati Varteksove stvari, bez da odu u neki od većih gradova.

Varteks ima putujući dućan u autobusu: Ići ćemo i na otoke
Varteks ima putujući dućan u autobusu: Ići ćemo i na otoke

Nakon Varteksa, premijer je obišao i proizvodni pogon tvornice Vindija, te se također sastao s predstavnicima Uprave Vindije.

Svoj je posjet nastavio u Vojarni 7. gardijske brigade Puma te je u kapelici - Spomen poginulim i umrlim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma, položio vijenac i zapalio svijeću. Nakon obilaska vojarne, premijer Plenković se stao i sa varaždinskim županom Radimirom Čačićem, gradonačelnikom Ivanom Čehokom te saborskim zastupnicima.

Nenad Bakić je privremeni predsjednik Uprave Varteksa
Nenad Bakić je privremeni predsjednik Uprave Varteksa

U pratnji predsjednika Vlade u posjeti Varaždinu, bili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Zalac, te ministar Uprave Lovro Kuščević.

Proširenje tehnološkog parka

Tijekom posjete delegacije Vlade RH,  gradonačelnik Ivan Čehok je s ministrom državne imovine dr. Goranom Marićem potpisao Ugovor o darovanju zgrade i zemljišta u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu za potrebe proširenja Tehnološkog parka. Riječ je o zgradi površine 1.487 kvadratnih metara te o pripadajućem zemljištu, odnosno dvorištu 3.631 metara kvadratnih.

- Potpisivanje tog ugovora u nazočnosti Predsjednika Vlade RH od velike je važnosti za Grad Varaždin, jer za te poslovne prostore vlada velik interes, a time ćemo zadovoljiti proširenje Tehnološkog parka za sljedećih deset godina. To su prostori koje je Varteks nekad dao pod dug državi, a riječ je o Varteksovom restoranu i dijelu prostora koji je nekada služio kulturno umjetničkim društvima.

U Tehnološkom parku imamo 30-ak tvrtki s preko 200 zaposlenih mladih inženjera. Dobili smo od Europe bespovratna sredstva da ga dogradimo. Međutim ni ta dogradnja nam nije dovoljna, jer imamo već 6 - 7 većinom vanjskih tvrtki koje bi ušle u Tehnološki park i zaposlile još 150 mladih inženjera - izjavio je gradonačelnik Čehok prije potpisivanja tog važnog dokumenta.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag