News

Komentari 12

Željka Markić tužila Telegram zbog duševnih boli i izgubila

Željka Markić tužila Telegram zbog duševnih boli i izgubila

Nakon 'savjesne i brižljive ocjene svakog dokaza zasebno i svih dokaza zajedno', kako stoji u presudi, sud je utvrdio da je tužbeni zahtjev gospođe Markić neosnovan

Željka Markić tužila je Telegram zbog teksta naslovljenog ‘Znanstvenici s Prava pokušali odgovoriti kako je Željka Markić uspjela. Pa, uglavnom lažima i manipulacijama’.

Općinski sud u Zagrebu ovih je dana nakon provedenog postupka, nepravomoćno odbio tužbeni zahtjev kojim je tražila 40.000 kuna odštete te naložio gospođi Markić da Telegramu isplati 9687,50 kuna sudskih troškova, piše Telegram.

Željka Markić je u tužbi tvrdila da je Telegram objavio “netočne, neistinite i štetne informacije, kojima je jedini cilj bilo javno klevetanje i vrijeđanje”. Tužiteljica se u Telegramovom tekstu, stajalo je u tužbenom zahtjevu, “prikazuje kao osoba koja se u cilju vlastitog uspjeha služi lažima i manipulacijama”. Gospođu Markić smetalo je i što je članak ilustriran njezinom slikom jer ona sebe “ne smatra glavnom osobom udruge U ime obitelji”.

Nakon “savjesne i brižljive ocjene svakog dokaza zasebno i svih dokaza zajedno”, kako stoji u presudi, sud je utvrdio da je tužbeni zahtjev gospođe Markić neosnovan. U presudi je istaknuta činjenica da su znanstvenici uistinu utvrdili da se udruga U ime obitelji koristila emocionalnom manipulacijom i lažima.

- A fotografija tužiteljice stavljena je uz naslov članka isključivo zato što je tužiteljica svoju javnu sliku i izgradila preko udruge U ime obitelji - stoji u obrazloženju sudske odluke.

Najčitaniji članci