Obavijesti

News

Komentari 460

Vodi ga u Sabor: Kosor je na listu stavila i Tuđmanova sina

Vodi ga u Sabor: Kosor je na listu stavila i Tuđmanova sina
15

Šefica HDZ-a će biti prva na listi u petoj izbornoj jedinici. Miroslav Tuđman je drugi iza Jandrokovića na listi u 1. jedinici. Ivana Jarnjaka nema na izbornim listama

VIDEO

Jadranka Kosor i pola HDZ-a došli su oko 18 sati u DIP predati svoje izborne liste. Najavila je iznenađenja te dodala da se radi o pozitivnim iznenađenjima. Kosor je kazala kako se vraća u Slavonije 'jer je tamo rođena' misleći pritom kako će ona biti prva na listi u petoj izbornoj jedinici. 

Kao pozitivno iznenađenje istaknula je povratak Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, koji će biti na drugom mjestu na listi u prvoj izbornoj jedinici. Sa Zoranom Milanovićem u Zagrebu sučelit će se Gordan Jandroković.

- Bio sam zabrinut činjenicom da u totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi Uskoka. HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci - obrazložio je za Politiku Plus svoje pomaganje HDZ-u Miroslav Tuđman. 

Željko Kerum će biti treći na listi za 10. izbornu jedinicu, njegova sestra Nevenka sedma u 9. jedinici, a Petroslav Sapunar je na sedmom mjestu u 10. jedinici.

- Ovdje se radi o ljudima koji su na funkcijama, koji imaju životni rad i vijek, koji su uspješni i imaju svoje reference - rekao je Kerum te dodao da se Kukuriku koalicija prerano veseli anketama i istraživanjima.

Po izlasku iz DIP-a Kosor je kazala kako njena stranka predlaže program za ove izbore koji se naslanja na program Vlade u protekle dvije godine. 

- Nije bilo teško složiti liste, mislim da su jako dobre jer da bi se ostvario program koji predlažemo moramo imati ljude koji su ga sposobni provesti - rekla je šefica HDZ-a.

U devetoj izbornoj jedinici, prema neslužbenim informacijama prvi će na listi biti Božidar Kalmeta dok će drugi biti Darko Milinović. Ivana Jarnjaka nema na listama, a zamijenio ga je Domagoj Milošević, koji će u trećoj izbornoj jedinici biti odmah iza Tomislava Karamarka.

>>> HDZ-ove izborne liste pogledajte OVDJE

Kerum objasnio: Što znači rad oslobađa? Znači, rad je dobar

Prije predaje izbornih lista DIP-u u središnjicu HDZ-a je nešto iza 14 sati ušetao Željko Kerum. Dok je prilazio zgradi mrmljao je ''rad oslobađa''. Novinari su ga pitali o čemu će razgovarati u HDZ-u.

- A što ću, razgovarat o suradnji... - odgovorio je. 

Na pitanje jesu li mu iz HDZ-a što najavili ležerno je odgovorio: ''A što će najavit... sve je normalno''. 

Oko 15 minuta nakon brata ispred središnjice HDZ-a pojavila se Nevenka Bečić. Nekoliko minuta je tipkala na mobitel. Novinari su je pitali čeka li brata ili misli ući, kimnula je glavom i rekla ''Hoću, hoću''. 

Na pitanje kako joj se sviđa u Zagrebu, rekla je kako je ''to naš najljepši grad, poslije Splita, naravno''. 

''To znači da je rad dobar''

Kerum je na trenutak izašao iz zgrade HDZ-a pa se opet vratio i novinarima pojasnio što znači ''rad oslobađa''.

- To znači da je rad dobar - rekao je Kerum.

Upitali su ga zna li od kuda je poznata ta rečenica, odmahnuo je kako ne zna. ''Rad oslobađa'' ili ''Arbeit macht frei'' bio je čest natpis nad ulazima u nacističke koncentracijske logore. 

Željko Kerum je sa sestrom Nevenkom Bečić napustio HDZ nešto prije 16 sati kao i Petar Čobanković, Darko Milinović  i Andrija Hebrang. Nitko nije bio raspoložen za izjave. 

Glasnogovornica tjerala novinare

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak izašla je iza 16 sati iz zgrade stranke i zamolila novinare da se odmaknu upitavši ih što to rade. Najavila je da će njihova stranka uskoro predati liste u DIP te da Jadranka Kosor neće davati nikakve izjave.

Nezavisni dragovoljci Hrvatske dali potporu HDZ-u

Slavica Hruškar i 30-tak pripadnika Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske došlo je pred HDZ kako bi dali potporu stranici i predsjednici Jadranki Kosor.

- Prvi put nismo politični i došli smo dati potporu jer ne želimo jugosferu izjavila je – Hruškar. 

Pjevali su u 'U boj, u boj? I 'O Hrvatska mati' te su pljeskali kad bi netko od stranačkih čelnika ulazio ili izlazio iz stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 460
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)