Obavijesti

News

Komentari 49

Željko Kerum zadužio je Split za 80 mil. kuna u dvije godine

Željko Kerum zadužio je Split za 80 mil. kuna u dvije godine
3

Kreće se sa štednjama, restrukturiranjem tvrtki: Split obala, Splitska kupališta i Split gradnja osnovanih za mandata Keruma koje su se pokazale nepotrebnima

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kazao je kako su gubici Grada između 330 i 350 milijuna kuna, nešto manje od polovice proračuna planiranog za ovu godinu. Kreće se sa štednjama, restrukturiranje gradskih tvrtki, posebice Split obala, Splitska kupališta i Split gradnja osnovanih za mandata Željka Keruma koje su se pokazale nepotrebnima. Samo u posljednje dvije godine njegova mandata nastalo je 80-ak milijuna kuna dugova.

'Treba nam građevinarstvo da krenu nova zapošljavanja'

- U Gradu su u ovom trenutku ogromne dubioze. Rashodi se kontroliraju, idemo u restrikcije. Jedino nas može spasiti građevinarstvo u sektoru turizma i stanova. Ne možemo u Splitu graditi tvornice, one mogu možda biti u Dugopolju ili Dicmu. Nama treba građevinarstvo da gradsku blagajnu napunimo iz komunalnih doprinosa, prireza, da krenu nova zapošljavanja - poručio je Baldasar na redovnoj konferenciji za novinare u četvrtak.

Dodao je kako Grad Split opterećuje 3230 sudskih sporova pokrenutih u zadnji 30-ak godina, nefunkcionalna i nedovršena Spaladium Arena, te treba vratiti 65 milijuna kuna namjenskih sredstava za sanaciju gradskog deponija Karepovac potrošenih za Kerumovu Zapadnu obalu. 

Ravnatelj Park šume Marjan nije stavio mandat na raspolaganje

- Oko Spaladium Arene predstoje nam razgovori s DORH-om, kao i partnerima tvrtkom Konstruktor, te IGH-om koji će ići u predstečajnu nagodbu. Do Nove godine s njima ćemo raščistiti odnose - najavio je Baldasar.

Direktori gradskih poduzeća, uglavnom, zaposleni u Kerumovo vrijeme, Baldasaru su stavili svoje mandate na raspolaganje. Jedino to nije učinio ravnatelj Javne ustanove Park šume Marjan. Smjene je novi splitski gradonačelnik najavio u rujnu, a prvi na redu je javni prijevoznik i gubitaš Promet kojem je splitski gradonačelnik zaustavio narudžbu 22 nova autobusa jer im je upitna tehnička adekvatnost za Split. Inače, u Gradskom poglavarstvu su u četvrtak bila otvorena sva vrata kancelarija za predstavnike medija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.