Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žena (42) palila biljni otpad pa izazvala veliki požar kod Srime

Protiv 42-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora

Između Srime i Vodica planuo požar, vatrogascima pomaže kanader i air tractor
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
0 komentara

Šibenska policija privela je 42-godišnjakinju jer je spaljivanjem biljnog otpada izazvala veliki požar koji je u ponedjeljak planuo između Vodica i Srime.

Policija sumnjiči 42-godišnjakinju za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer su utvrdili su da je ponedjeljak oko 11,20 sati u svom masliniku u Srimi spaljivala biljni otpad pri čemu se vatra proširila na susjedno zemljište pa je izgorjelo nešto više od 16 hektara suhe trave, niskog raslinja i oko 300 stabala neobrađenih maslina, za sada, neutvrđenog vlasnika.

Protiv 42-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Na području Šibensko-kninske županije u ponedjeljak je planulo čak pet požara, po dva na drniškom i šibenskom području i jedan požar na području Vodica.

Policija je u utorak izvijestila da su uhvatili dva muškarca koja su u Tribunju i Lepenici izazvali požar paljenjem biljnog otpada, a zaradili su prekršajne prijave.

S obzirom na učestalost izazivanja požara policija upozorava građane da se loženje vatre u razdoblju od 1. studenog do 31. svibnja može obavljati jedino ako je osoba prethodno obavijestila nadležnu vatrogasnu postrojbu i pribavila odobrenje za loženje vatre na otvorenom prostoru.

"Osim toga, pozivamo građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, kao i na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve 112, jer samo svojim savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu možemo  smanjiti mogućnost izbijanja većih požara, koji bi mogli imati i tragične posljedice", poručili su iz šibenske policije.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message