Obavijesti

News

Komentari 7

Žena (54) po susjedstvu krala zlato, čak i članovima obitelji

Žena (54) po susjedstvu krala zlato, čak i članovima obitelji
1

U proteklih šest mjeseci najviše krađa u Svetoj Mariji bilo je upravo unutar njezine uže i šire obitelji i u dijelu naselja u kojem živi. Kriminalističko istraživanje traje

VIDEO

Žena (54) skrivala se iza čempresa, a onda je pokušala ući u kuću. Kad se približila vratima, oglasio se alarm, a žena se našla u „nebranom grožđu“. Razlog zašto se tu našla nije držao vodu kad je pokušala objasniti vlasniku kuće koji ju je tu zatekao. Radilo se o mještanki – ispričali su stanovnici iz Glavne ulice u Svetoj Mariji za događaj koji se zbio ovih dana, a policija je odmah posumnjala da se radi o ženi koja je pokušala kriomice ući u kuću. 

Slučaj je prijavljen policiji koja nad ženom vrši kriminalističko istraživanje zbog sumnji da je počinila niz teških krađa zlatnine i drugog nakita. 

Naime, u proteklih šest mjeseci više serijskih krađa dogodilo se upravo unutar njezine uže i šire obitelji i u dijelu naselja u kojem živi. Klupko se počelo odmotavati jer je prije nekoliko mjeseci zlatnina nestala i u domu njezinog vlastitog sina. Ali policija za sada ne daje nikakve službene podatke dok istraživanje ne bude gotovo do kraja. 

Načelnik Policijske postaje Prelog rekao nam je da je na donjomeđimurskom području počinjeno nešto više od desetak teških krađa zlatnine u obiteljskim kućama i da su samo neke krađe razriješene, a provalnici su bili uglavnom maloljetnici. U ovom slučaju, još uvijek neslužbeno, radi se o nizu prijavljenih krađa, gdje je glavni sumnjivac upravo član obitelji koje su pokradene.

Pretražili kuću osumnjičene i našli veću količinu zlata i srebra

Djelomično dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 54-godišnjakinjom iz Svete Marije utvrđeno je da je počinila tešku krađu u Svetoj Mariji, u Omladinskoj ulici. Iz obiteljske kuće 55-godišnjakinje 11. siječnja je potiskivanjem nasilno otvorila prozor podrumske prostorije, a zatim je iz spavaće sobe otuđila zlatnu ogrlicu, zlatni lančić, 2 zlatna vjenčana prstena i zlatnu narukvicu u vrijednosti od više tisuća kuna. 

Tešku krađu počinila je i 18. siječnja. Iz obiteljske kuće 45-godišnjakinje u Omladinksoj ulici nasilno je otvorila prozor, a zatim je iz spavaće sobe otuđila razni zlatni nakit i zlatni sat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Otuđene zlatne predmete prodala je u poslovnici poduzeća u Čakovcu, u kojoj su otuđeni predmeti oduzeti i vraćeni vlasnicima.

Nalogom Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga obiteljske kuće i osobnog automobila počiniteljice, kojom prilikom je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita koji je oduzet.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu