Obavijesti

News

Komentari 113

'Žena je gurala sina u kolicima, ispod glave mu je izašla zmija'

'Zmija je vjerojatno preko noći ušla u djetetova kolica. Slikali smo je jer nam nitko ne bi vjerovao. Apeliram na sve koji se nađu u toj situaciji, nemojte ih ubijati, nisu opasne', izjavio je šokirani tata

VIDEO

Bilo je poslijepodne, lijepo vrijeme i šetali smo Basaričekovom ulicom. Supruga je gurala kolica, ja sam išao kraj nje, a s nama je bio i moj brat, također s djetetom u kolicima. Najednom supruga je počela vikati: Zmija! Zmija! - ispričao je 35-godišnji tata iz Koprivnice za portal ePodravina.

- U tom trenutku, vidio sam da je ispod djetetove glave ispuzala zmija, zelene boje i dugačka nekih pola metra. Bio sam u šoku - objasnio je. 

Njegov brat je odmah otkopčao dijete i izvadio ga iz kolica i predao ocu. Zatim je pokušao izvaditi zmiju iz kolica. 

Zmija je prvo pobjegla u sjenilo za sunce na kolicima, no onda ju je ipak uspio uhvatiti i baciti na pločnik.

– Nije izgledala kao da se boji, samo je išla prema meni - objasnio je.

- Slikali smo je jer nam nitko ne bi vjerovao. Pustili smo zmiju jer nismo znali što bi s njom. Ali znamo da nije opasna za ljude, pa apeliramo na sve koji dođu u ovakvu situaciju da ne ubijaju životinje, jer nisu opasne.  Najlakše je ubiti životinju - dodao je otac. 

I dalje im nije jasno kako je zmija ušla u kolica. 

S drveta nije mogla pasti, to bismo vidjeli. Vjerojatno se uvukla preko noći, jer kolica držimo kod ulaza u prizemlju - objasnio je i upozorio sve da prvo provjere kolica prije nego što u njega stave dijete

Njegov dječačić bio je premalen da shvati što se dogodilo, tako da nije ni svjestan da se u kolicima vozio sa zmijom. 

Biolog Goran Šafarek za ePodravinu je objasnio da je najvjerojatnije riječ o bjelici, zmiji koja je opasna samo za miševe i žohare. Dodaje da su bjelice  izvrsni penjači te da se mogu bez problema popeti na stabla pa i na kuće.

Bjelica ili Eskulapova zmija je nakon Kravosasa, najveća europska zmija. Može narasti i do 2 metra, neotrovna je i u odrasloj se dobi hrani glodavcima, krticama i rovkama. Kao i sve zmije, i bjelica je ugrožena te je u Hrvatskoj kao i drugdje u Europi strogo zaštićena vrsta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji