Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
113 komentara

'Žena je gurala sina u kolicima, ispod glave mu je izašla zmija'

'Zmija je vjerojatno preko noći ušla u djetetova kolica. Slikali smo je jer nam nitko ne bi vjerovao. Apeliram na sve koji se nađu u toj situaciji, nemojte ih ubijati, nisu opasne', izjavio je šokirani tata

113 komentara

Bilo je poslijepodne, lijepo vrijeme i šetali smo Basaričekovom ulicom. Supruga je gurala kolica, ja sam išao kraj nje, a s nama je bio i moj brat, također s djetetom u kolicima. Najednom supruga je počela vikati: Zmija! Zmija! - ispričao je 35-godišnji tata iz Koprivnice za portal ePodravina.

- U tom trenutku, vidio sam da je ispod djetetove glave ispuzala zmija, zelene boje i dugačka nekih pola metra. Bio sam u šoku - objasnio je. 

Njegov brat je odmah otkopčao dijete i izvadio ga iz kolica i predao ocu. Zatim je pokušao izvaditi zmiju iz kolica. 

Zmija je prvo pobjegla u sjenilo za sunce na kolicima, no onda ju je ipak uspio uhvatiti i baciti na pločnik.

– Nije izgledala kao da se boji, samo je išla prema meni - objasnio je.

- Slikali smo je jer nam nitko ne bi vjerovao. Pustili smo zmiju jer nismo znali što bi s njom. Ali znamo da nije opasna za ljude, pa apeliramo na sve koji dođu u ovakvu situaciju da ne ubijaju životinje, jer nisu opasne.  Najlakše je ubiti životinju - dodao je otac. 

I dalje im nije jasno kako je zmija ušla u kolica. 

S drveta nije mogla pasti, to bismo vidjeli. Vjerojatno se uvukla preko noći, jer kolica držimo kod ulaza u prizemlju - objasnio je i upozorio sve da prvo provjere kolica prije nego što u njega stave dijete

Njegov dječačić bio je premalen da shvati što se dogodilo, tako da nije ni svjestan da se u kolicima vozio sa zmijom. 

Biolog Goran Šafarek za ePodravinu je objasnio da je najvjerojatnije riječ o bjelici, zmiji koja je opasna samo za miševe i žohare. Dodaje da su bjelice  izvrsni penjači te da se mogu bez problema popeti na stabla pa i na kuće.

Bjelica ili Eskulapova zmija je nakon Kravosasa, najveća europska zmija. Može narasti i do 2 metra, neotrovna je i u odrasloj se dobi hrani glodavcima, krticama i rovkama. Kao i sve zmije, i bjelica je ugrožena te je u Hrvatskoj kao i drugdje u Europi strogo zaštićena vrsta.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message