Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Žena uzela mladunče tuljana: Na kraju su ga morali uspavati

SAD: Veterinari su morali eutanazirati mladunče tuljana nakon što ga je jedna žena uzela s plaže i ponijela kući. Shvatila je da ne zna ništa o tuljanima i pozvala pomoć, ali je bilo kasno

Foto: unknown
48 komentara

Jedno mladunče tuljana s plaže u Wesportu završilo je tragično nakon što ga je prolaznica uzela, stavila u vreću za kupovinu i ponijela sa sobom kući. Navodno ga je žena htjela spasiti jer je mislila da je mladunče napušteno. Nakon što je shvatila da ne zna što bi s njim zvala je veterinarsku službu. Veterinari su zaključili da mladunčetu nema spasa i da bi bilo najhumanije da ga eutanaziraju. Pronašli su ga potpuno beživotnog i nisu imali drugog izbora, prenosi ABC.

Marc Myrsell, direktor akvarija Westport, rekao je da su se nadali da će mladunče moći vratiti na plažu, ali da je prošlo previše vremena, da su ga pronašli potpuno letargičnog.

- Najbolje što ljudi mogu napraviti u ovakvim slučajevima je da se drže podalje od životinja, da ih ostave na miru. Svako uznemiravanje, hranjenje i interakcija s mladunčadi remeti njihovo prirodno ponašanje i može rezultirati time da ih majka odbaci - dodaje Myrsell.

Ovo nije prvi takav slučaj da zbog ljudske nesmotrenosti nastradaju životinje. Nedavno je društvene mreže zgrozio slučaj s mladunčetom dupina nasukanog na plaži kojega su turisti koristili kako bi se s njim fotografirali. Sličan slučaj se dogodio u Nacionalnom parku Yellowstone s turistima koji su uzeli mladunče bizona jer su "mislili da mu je hladno i da je izgubljen".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message