Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
72 komentara

ZET će ukinuti kartu od 15 kn, ali zato uvodi dvije nove karte

Od 1. veljače će putnici ZET-a moći kupiti četiri vrste karata. Od četiri kune i deset kuna će moći kupiti na kioscima i one će vrijediti pola sata te sat i pol, a u vozilima će prodavati one od šest i deset kuna

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
72 komentara

Pola godine je izdržala ideja o kartama od 15 kuna u autobusima i tramvajima ZET-a. Od 1. veljače se u njima može opet kupiti i jeftinija karta, doduše ne ona ružičasta od četiri kune, ali kod vozača ćete moći uzeti karte od šest i deset kuna. 

- Željeli smo smanjiti pritisak na vozače, a i da se putnicima izađe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija - pojasnio je predsjednik Sindikata vozača i prometnik radnika ZET Zagreb Anto Jelić, koji je i prijedlog o vraćanju svih karti u buseve i tramvaje uputio upravi ZET-a i gradonačelniku Milanu Bandiću za Večernji list.

Kako kaže, sve je riješeno, čekaju se samo potpisi pa bi za dva tjedna trebale biti dostupne dvije nove kategorije karata. 

- Karte se trenutno izrađuju jer će biti drugačije od ovih koje se mogu kupiti izvan vozila i na njima će pisati "kupljena kod vozača" - rekao je Jelić. Dodaje da će nove karte istisnuti onu od 15 kuna. 

Karta za šest kuna vrijedit će pola sata, kao i ona koju kupite za četiri kune izvan vozila. 

- Ideja je da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset je ona koju na kioscima možete kupiti za sedam kuna - kaže Jelić. 

ZET će od 1. veljače prodavati četiri vrste karata. Dvije na kioscima i dvije u tramvajima i busevima. 

Na kioscima će tako biti dostupna karta od četiri kune koja vrijedi pola sata i karta od sedam kuna koja vrijedi sat i pol. 

Kod vozača se može kupiti karta od šest kuna koja vrijedi pola sata i ona od 10 kuna koja će vrijediti sat i pol vremena vožnje. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message