Obavijesti

News

Komentari 91

'Imam saznanja da je Kurz orgijao u narkomanskoj sobi'

'Imam saznanja da je Kurz orgijao u narkomanskoj sobi'
1

Heinz-Christian Strache, zamjenik austrijskog premijera Sebastiana Kurza, snimljen je u vili na Ibizi kako dogovara mito za stranku, blati premijera, spominje orgije i drogu...

VIDEO

Skandal trese austrijsku vladu. Heinz-Christian Strache, zamjenik austrijskog premijera Sebastiana Kurza je u subotu ponudio ostavku kako bi spriječio raspad koalicijske vlade koju čine kancelarova konzervativna Narodna stranka i Stracheova Slobodarska stranka (FPÖ). No, to ipak Kurza nije spriječilo da raspusti vladu i najavi nove izbore koji bi se trebali održati u 'najkraćem mogućem roku'.   

Častili se šampanjcem, tunom, sušijem...

Sve je počelo nakon što je Der Spiegel objavio snimku koja je snimljena 24. srpnja 2017. godine u luksuznoj vili na Ibizi. U vili se nalaze Heinz-Christian Strache i Johann Gudenus, obojica iz FPÖ, desno-populističke Slobodarske stranke Austrije.

Sastali su se s djevojkom koja se predstavila kao nećakinja ruskog oligarha Igora Makarova. On je vlasnik Areti-Holdinga i bavi se prodajom plina i nafte. 'Težak' je 2 milijarde eura, a posluje s drugim oligarhom u Beču, piše OE24.

Sastanak je počeo aperitivima na terasi, a nastavio se večerom, šampanjcem, tunom i sušijem. Kasnije se društvo preselilo u dnevni boravak gdje su nastavili piti. Djevojka je rekla kako su spremni investirati ruski novac u Austriji. Strache joj je počeo objašnjavati kako se njihova stranka financira. Rekao je da postoje bogataši koji stranci daju i do dva milijuna eura, ali da novac ne uplaćuju na račun stranke nego u udrugu kako bi izbjegli kontrolu državne revizije. 

Austrija: Kurz raspustio vladu, novi izbori u najkraćem roku...
Austrija: Kurz raspustio vladu, novi izbori u najkraćem roku...

U subotu je objavljen još jedan isječak iz videa koji traže ukupno šest sati. Heinz-Christian Strache je Johannu Gudenusu rekao kako ima doušnike koji su mu poslali fotografije Kerna (op.a. Christian Kern, austrijski biznismen koji je bio austrijski kancelar od 17. svibnja 2016. do 18. prosinca 2017.) s maloljetnim crnkinjama u JAR-u.

U istom isječku Strache kaže i da ima informacije o seksualnim orgijama Sebastiana Kurza, sadašnjeg kancelara, u skrivenim narkomanskim prostorijama.

Nakon što je procurila snimka: Kurzov zamjenik dao ostavku
Nakon što je procurila snimka: Kurzov zamjenik dao ostavku

Hrvatska je sra*e

Kern je kasnije medijima rekao kako takve optužbe ne želi komentirati te kako smatra da bi Kurz trebao dati ostavku.
Heinz-Christian Strache u videu spominje i Hrvatsku. Navodnoj nećakinji govori u koje zemlje se ne isplati investirati.

- Hrvatska je sr...., jedno sr...., a nije dobro ulagati ni u Srbiju - savjetovao je Strache djevojci. 

 We make Party now

U videu Heinz-Christian Strache i Johann Gudenus također razgovaraju o preuzimanju Kronen Zeitunga od strane Rusa te o tome kako bi oni mogli manipulirati medijima. Također, Strache kaže kako su njihovi 'neprijatelji idioti', a novinare je nazvao 'kurv...'. na kraju je Strache rekao: 'We make Party now' i otišao je na zabavu u klub. 

Opozicija nakon ovog skandala traži da ostavke daju i ostali ministri FPÖ-a u vladi. Naime, Herbert Kickl je ministar unutarnjih poslova, a Mario Kunasek obrane. Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen je rekao da je izgubio povjerenje prema dijelu vlade i sumnja da bi Kickl mogao provesti istragu kako spada budući da je i on iz FPÖ-a.  

Kancelar Kurz je rekao za Bild kako je 'šokiran i potresen videom'. 

Tko stoji iza videa?

- Uvrede protiv mene su najmanji problem u tom videu. Najgore su zloporabe položaja kao i ponuda korupcije - rekao je Kurz. Rekao je i kako ne vjeruje da iza videa stoji neka strana tajna služba već da ga to podsjeća na Tala Silbersteina, koji je radio kampanju za SPÖ. Vjeruje da upravo on stoji iza toga.

Austria

- Da li se to može i dokazati, vidjet ćemo no ono što je puno važnije u cijeloj priči je sadržaj koji je vrlo problematičan - rekao je Kurz za Bild. I sam vjeruje da su izbori jedini mogući izlaz iz ove situacije. 

Članovi FPÖ-a su pak sigurni kako iza cijelog skandala stoje upravo Kurz i njegovi ljudi. Vjeruje kako su oni željeli imati nešto čime ih mogu ucjenjivati.  

Strache je opisao snimku s Ibize kao 'ciljani politički atentat' te je naglasio da nikada nije došlo do razmjene novca. Kazao je kako je jedini zločin to što je netko nezakonito snimao privatnu večeru.

OVDJE možete pogledati dužu verziju videa.

Slobodarska stranka spremna povući sve ministre iz vlade

Austrijska Slobodarska stranka (FPÖ) objavila je u ponedjeljak da je spremna povući sve ministre iz vlade s konzervativcima ako treba otići ministar unutarnjih poslova iz njihovih redova Herbert Kickl. 

- Kao ministri, stavljamo na raspolaganje sve naše mandate ako ministar unutarnjih poslova Herbert Kickel ostane bez svoje funkcije, rekao je Norbert Hofer, novi šef FPÖ-a i ministar prometa.

Konzervativni premijer Sebastian Kurz trebao bi oko podneva objaviti priopćenje u kojem se očekuje Kicklova smjena, nakon što se tijekom vikenda raspala koalicija Kurzovih konzervativaca i FPÖ-a, a premijer je najavio prijevremene izbore. 

Mediji su u ponedjeljak ujutro špekulirali može li Kurz uopće održati koaliciju s FPÖ-om do izvanrednih izbora u rujnu, u već dosta velikom političkom neredu samo par dana prije nego li Austrijanci glasaju na izborima za Europski parlament.

- Očekujem da će kancelar predložiti predsjedniku da se ministar unutarnjih poslova svrgne s dužnosti - rekao je za njemački ORF ministar europskih poslova i bliski Kurzev suradnik, Gernot Bluemel.

Bluemel je naglasio da zato što je Herbert Kickl u vrijeme nastanka snimke s Ibize bio čelnik FPÖ-a, ne bi smio biti na čelu ministarstva unutarnjih poslova koje će nadgledati istragu.

Kickl je inače poznat kao tvrdolinijaš FPÖ-a i njegova dosad najkontroverznija osoba u vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH