Obavijesti

News

Komentari 235

Zgražaju se na 'Fejsu': 'Ubojice idu bez lisica, Huanita vezali...'

Zgražaju se na 'Fejsu': 'Ubojice idu bez lisica, Huanita vezali...'
1

Društvenim mrežama širi se kolaž fotografija privođenja Huanita Luksetića, osuđenog zbog zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, te Smiljane Srnec, osumnjičene da je ubila sestru

VIDEO

Žalosno o našem Zakonu, Huanito dobije lisice, a ubojice i nasilnici, zlostavljači bez njih, a još i na slobodi i još se mogu približiti žrtvi koju pretuku. Užas, jedan je od komentara na Facebooku 24sata. 

Društvenim mrežama širi se kolaž fotografija privođenja Huanita Luksetića, osuđenog zbog zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, te Smiljane Srnec, osumnjičene da je ubila sestru i držala je u zamrzivaču ispod stepenica 19 godina.

Osim što je bio vezan lisicama, Luksetića, koji inače boluje multiple skleroze, dvojica policajaca su držala za nadlaktice. 
Srnec su pak prepratili bez ikakvog sputavanja. 


 
Podsjetimo, Huanito je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je da će ga pomilovati, taj proces je u proceduri.

'Huanita ćemo pomilovati čim dobijemo potrebne dokumente'
'Huanita ćemo pomilovati čim dobijemo potrebne dokumente'

Procedura je takva da se prvo treba pripremiti odluka koja ide na potpis predsjednici države. Potom se ta odluka šalje natrag u Ministarstvo pravosuđa, jer su oni to koji su temeljem zakona dužni obavijestiti podnositelja molbe o odluci predsjednice države, a potom se odluka objavljuje u Narodnim novinama. 

Smiljani je pak određeno mjesec dana pritvora dok policija istražuje slučaj. Ona ima status okrivljenice, a na to ima pravo žalbe, pa policija ne može ispitivati svjedoke dok rješenje ne bude pravomoćno.

Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre
Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre

Smiljanu Srnec (45), osumnjičenu za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, tijekom istražnog zatvora pregledat će i vještačiti sudski vještaci psihijatri. Njihov posao bit će od ključne važnosti i odlučit će hoće li joj se uopće, ako drugi dokazi i(li) eventualni svjedoci ukažu da je moguće da je ubila sestru, moći suditi.

Ako se nakon istrage protiv Srnecove podigne optužnica te ako je Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdi, sudit će joj prema za nju najpovoljnijem zakonu. Pretpostavlja se da je Jasmina s najmanje dva udarca u glavu ubijena u ljeto 2001. godine, kad je zadnji put viđena živa. U tom slučaju onda bi se radilo o Kaznenom zakonu iz 1997. godine. Za kazneno djelo ubojstva njime je bila propisana zatvorska kazna od najmanje pet pa do 15 godina.

Osuđenik prema Zakonu o kaznenom postupku ima zakonsko pravo, nakon što odsluži pola kazne, zatražiti da ga puste na uvjetni otpust. Teoretski bi, ako Srnecova bude pravomoćno osuđena na pet godina zatvora, mogla već nakon 2,5 godina zatražiti da je puste na slobodu. To, naravno, ne znači i da osuđenik po automatizmu izlazi iz zatvora čim podnese zahtjev.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.