Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre

Donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici, objasnio je.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
113 komentara

Smiljana Srnec više nije osumnjičena već se vodi kao okrivljenica. Darko Galić, Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić, potvrdio da je istraga počela.

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je danas donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice - rekao je za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici, objasnio je.

SESTRA PRIVEDENA ZBOG UBOJSTVA U kafiću je puštala Jasmininu omiljenu pjesmu Miše Kovača

- Okrivljenica je osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti - dodao je.

Istaknuo je međutim da to ne znači da Državno odvjetništvo već danas može početi s ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih dokaznih radnji.

- Naime, protiv donesenog rješenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kad ovo rješenje postane pravomoćno - rekao je.

SVEĆENIK IZ PALOVCA 'Njome je vladala negativna sila. Da mi se bar ispovjedila...'

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od dana dostave rješenja okrivljenici i njezinom branitelju. Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ukoliko žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu.  

- Dakle, nakon pravomoćnosti rješenja Državno odvjetništvo je ovlašteno započeti provoditi one dokazne radnje koje treba provesti u istrazi - pojasnio je.

Pratite, čitajte i gledajte, iz minute u minutu, sve o zločinu koji je zaledio Hrvatsku: Ispovijesti, šokantna svjedočanstva, detalji iz istrage, javljanja uživo i video-specijali iz međimurskog sela zavijenoga u crno na www.24sata.hr i facebook.com/24sata.

Možda vas zanima i ovo:
Message