Obavijesti

News

Komentari 87

"Žicu prema Sloveniji riješit ćemo s lovačkim društvima"

"Žicu prema Sloveniji riješit ćemo s lovačkim društvima"
2

Naš jedan policajac sve pazi i kontrolira. Možemo žicu ukloniti odmah i napraviti incident. Ovaj dio žice riješiti ćemo s lovačkim društvima, poručuje Ranko Ostojić

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u petak je za slovensko postavljanje žice na hrvatskom teritoriju rekao kako tim potezom slovenska vlada pokušava smiriti napade da ne čini dovoljno na zaštiti granice od izbjegličkog vala, ističući da će se problem sa žicom riješiti s lovačkim društvima. 

- Na provokaciju vezanu za žicu još ne odgovaramo, ispoštovat ćemo zakone Republike Hrvatske. Naš jedan policajac sve pazi i kontrolira. Možemo žicu ukloniti odmah i napraviti incident. Ovaj dio žice riješit ćemo s lovačkim društvima - izjavio je Ostojić novinarima u slavonskobrodskom tranzitnom Centru za izbjeglice. 

Izjavu slovenskog premijera Mire Cerara kako predosjeća da bi Hrvatska mogla pustiti izbjeglice preko granice mimo rute Ostojić je ocijenio potpuno nerealnom, jer se sve izbjeglice, naglasio je, prema Sloveniji voze uz kontinuirano dogovaranje s drugom stranom uz redovite najave. 

- Osjećaj ga je prevario, jer se strogo držimo Junckerovog plana - istaknuo je. 

Ustvrdio je da Slovenija ne može žicom, a posebno ne vojskom pokriti cjelokupnu graničnu liniju s Hrvatskom.

 - Problem ćemo riješiti, a kad, prepustite strategiju hrvatskoj policiji - poručio je Ostojić. 

Ivica Galović/PIXSELL

Ponovio je poziv Sloveniji da poboljša uvjete za izbjeglice u prihvatnom centru, ocijenivši kako su sadašnji uvjeti gori od onih koje je Hrvatska imala u Opatovcu. 

To što je i Austrija krenula s postavljanjem ograde ocjenjuje kao dodatni pritisak i "kontra signal" za izbjeglice, s obzirom da takve najave samo ubrzavaju dolazak novog vala izbjeglica.  

'Sastanak u Ljubljani je apsolutno neprihvatljiv'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u petak kako mu je povjerenik EU za migracije Dimitris Avramopoulos potvrdio da će biti pokrenuta hrvatska inicijativa za provjeru realizacije Junckerovog plana za prihvat izbjeglica, dok je inicijativu Slovenije za sastankom u Ljubljani ocijenio neprihvatljivom jer da ništa ne rješava.

- Na ovaj sastanak, koliko znam, i mi bi trebali biti pozvani. Na njemu je predviđeno sudjelovanje puno manjeg broja zemalja. To je apsolutno neprihvatljivo za Hrvatsku. Mislim da nema razloga ići na sastanak na kojem se apsolutno ništa ne može rješavati, ali pustimo, još ćemo vidjeti - izjavio je Ostojić novinarima u Slavonskom Brodu.

Dodao je kako će se o svemu još informirati kod kolega iz Srbije, jer je od njih i dobio informaciju o toj inicijativi slovenske ministrice unutarnjih poslova Vesne Gjerkeš Žnidar.

Ostojić je u petak u Slavonskom Brodu primio delegaciju MUP-a Slovačke, koja je došla vidjeti način na koji je organiziran i kako funkcionira slavonskobrodski tranzitni centar za izbjeglice. 

Istaknuo je kako sa slovačkim kolegama ima dobru suradnju te da je Slovačka među deset zemalja koje su se odazvale pozivu Hrvatske za slanjem pomoći za ublažavanje izbjegličke krize. 

'Neće nas prozivati da smo nehumani'

- Mađarska je u četvrtak odbila prihvat izbjeglica u svoju zemlju. Prvih 40 tisuća ljudi koje su Nijemci imali namjeru vratiti u Mađarsku ona je odbila. Mi u Hrvatskoj nismo se bez razloga postavili ovako kako jesmo da ne bi riskirali da nas netko poziva da smo nehumani – rekao je Ranko Ostojić. 

Ne možemo izbjeglice zaustaviti u Šidu radi toga da nam se ne otvore neki novi prolazi. Zato radije čistimo Šid po sistemu da ćemo ih ovdje dovesti u Slavonski Brod i sve ovdje napraviti pa ako treba par sati ovdje zadržavati ljude umjesto 6 na 12 sati ali to ovisi o dogovorima kojih se svi moraju pridržavati. To bi onda bio regulirani protok koji ovisi o tome koliko će ih Njemačka primiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)