Obavijesti

News

Komentari 316

Žinić: U državnoj kući živim legalno. Uz sve probleme, moja je kuća postala glavna tema

Žinić: U državnoj kući živim legalno. Uz sve probleme, moja je kuća postala glavna tema

Zadnja dva dana sisačko-moslovački župan našao se u središtu afere - besplatno živi u državnoj kući koju je prijavio kao darovanu, ali nije prijavio da je suvlasnik velikog imanja

VIDEO

Župan Ivo Žinić tvrdi da je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno već 25 godina, odnosno za koju je prestao plaćati mjesečni najam od 100 kuna 2008. godine, posve legalno i da nema ništa sumnjivo.

- U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo - rekao je Žinić jutros za HR-ovu emisiju 'U mreži Prvog'.

Ne javlja se na pozive

Međutim, nakon tog otkrića, novinar 24sata Ivan Pandžić otkrio je da Žinić nije prijavio da je zatajio da je suvlasnik velikog imanja u Glini, samo nekoliko kilometara udaljeno od državne kuće u kojoj živi.

Taj dio Žinić nije spomenuo, a za činjenicu da živi u državnoj kući krivi promjenu zakona i pravila.

- Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici - naveo je Žinić.

Tvrdio da mu je kuća darovana. Nije

On nam se zadnja dva dana nije javljao na pozive i poruke u kojima smo ga tražili za komentar na državnu kuću i neprijavljeno imanje. Inače, Žinić tvrdi da je ugovor o darovanju državne kuće prošao DORH, pa je ona i upisana u imovinskoj kartici kao njegova, koju je dobio darovnim ugovorom.

No, provjerili smo, država kuću nikada nije darovala.

Dapače, pokrenuli su i reviziju ima li obitelj pravo na kuću. Ali ništa se za sad nije dogodilo.

Cijelu priču 'začinjena' je novim otkrićem 24sata - Žinić je suvlasnik i cijelog imanja na adresi Marinbrod 31 koje je država obnovila još 1997. godine obitelji Žinić.

Vlasnik je trećine kuće ogromne kuće od više stotina kvadrata, gospodarskih objekata, oranica.

Ništa od toga nije upisao u imovinsku karticu iako mu je to zakonska obveza. 

Žinić od 1995. živi u državnoj kući. Mjesečni najam je plaćao 100 kuna. Ne plaća ga od 2008.
Žinić od 1995. živi u državnoj kući. Mjesečni najam je plaćao 100 kuna. Ne plaća ga od 2008.

Otkriće tajne imovine koju Žinić nije prijavio je izuzetno važno zbog druge stvari. Kuća na imanju je tlocrtne površine 176 kvadrata, ima kat i potkrovlje, dakle barem  dvostruko više od tlocrtne površine.

A Žinić je vlasnik trećine. Onaj tko ima nekretninu zadovoljavajuće kvadrature, ne može mu po zakonu od države na dar dobiti drugu nekretninu. Konkretno u ovom slučaju, Žinić više neće imati pravo na kuću u Glini u kojoj besplatno živi.

- Dobio sam trećinu kuće u Marinbrodu i vjerojatno neću imati pravo na darovanje ove kuće  rekao je i sam Žinić sinoć u razgovoru za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.