Obavijesti

News

Komentari 65

Živi u državnom stanu, a sad je dobio i državnu potporu za gradnju kuće. I sad može otići...

Živi u državnom stanu, a sad je dobio i državnu potporu za gradnju kuće. I sad može otići...

Mario Banožić prijavio se za državnu subvenciju za kredit za gradnju kuće u Vinkovcima, gdje ima stan od 80 kvadrata. I premda je bila preporuka da se čeka kraj roka za prijavu, APN je odmah odobio ministrov zahtjev.

VIDEO

Odavno je postalo jasno što su prioriteti Marija Banožića.

Prvo je kao ministar državne imovine još 2019. godine sam sebi dodijelio na korištenje veliki trosobni stan u centru Zagreba na čije uređenje je potrošeno dvjesto tisuća kuna, a sada je od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) dobio subvencionirani kredit za gradnju kuće u Vinkovcima.

U kojem ima i stan od 80 kvadrata.

Najbitnije je, dakle, da se Banožić napokon negdje skući.

Pa makar prvo živio u državnom stanu, a sada mu država subvencionira četvrtinu kredita za gradnju kuće.

Je li Mario Banožić mogao bez ove državne potpore?

Građanin i ministar

Postavimo stvari ovako: što bi Mario Banožić, građanin, mislio o tome da se za subvencionirani kredit prijavio Mario Banožić, ministar, te uzeo državni novac prije nego što ga je ponestalo za ostale podnositelje zahtjeva?

Ne bi baš bio sretan, zar ne? Vjerojatno bi kleo sve HDZ-ove bogove zbog toga što se ministar u Vladi prijavljuje za državnu potporu kako bi jeftinije izgradio kuću, te tako potencijalno uzeo sredstva nužno potrebna običnim građanima. S puno manjim primanjima i neusporedivo slabijim utjecajem.

I premda je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ministru Banožiću na njegov upit odgovorilo kako se može prijaviti za subvenciju APN-a, ali tek ako po zaključenju natječaja ostane viška sredstava, APN je Banožiću odobrio zahtjev već po redu zaprimanja. Dva tjedna prije isteka roka za prijavu.

Jer, kako ćeš zahtjev HDZ-ova ministra staviti na čekanje?

I tu je problem sa sukobom interesa. A i s Marijom Banožićem.

Ispunjava uvjete

Jer, dok bi Mario Banožić sa svojim ukupnim primanjima i troje djece ispunjavao uvjete za dodjelu državne subvencije, činjenica da je Mariju Banožiću, ministru, dodijeljena subvencija prije zaključenja roka za predaju prijava, otvara prostor za sumnje da se ovdje opet radi o političkom pogodovanju.

HDZ-ova iskaznica otvara sva vrata, čak i ona koja bi zbog ministarske funkcije trebala barem još neko vrijeme ostati zatvorena. 
Dok država ne podijeli novac onima koji ga doista trebaju.

No to je doista bilo nerealno očekivati.

Građani pomažu

Građani, dakle, plaćaju Banožiću stan u Zagrebu, a sada će mu financijski pomoći i pri gradnji kuće. I Banožić opet može reći da nije ništa krivo učinio. Iako nije htio prošloga tjedna novinarima odgovoriti je li se prijavio za državnu potporu. 

U svakom slučaju, nadamo se da će Mario Banožić konačno realizirati svoje prioritete, a to je stambeno zbrinjavanje uz državnu pomoć, pa da se i ta tema makne s dnevnog reda.

I da Mario Banožić može konačno otići iz Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa