Obavijesti

News

Komentari 84

Živjela je vjeru: Majka Tereza bila je sveta još za svog života

Živjela je vjeru: Majka Tereza bila je sveta  još za svog života
13

Zagrebački fotograf Zvonimir Atletić snimao je Majku Terezu nekoliko puta u Zagrebu i u Calcutti. Kaže kako ona nije birala kome će pomoći. Danas će je Papa Franjo proglasiti svetom

VIDEO

Majka Tereza je svoju vjeru živjela, a njezino nasljeđe je danas još i više prisutno kroz brojne zajednice sestara otvorene u više od 120 država svijeta.

- Prvi put susreo sam je u Calcutti 1977. godine. Ondje sam došao kao fotograf Glasa Koncila kako bih snimio dokumentarni film o njezom i radu misionara Ante Gabrića. Već za života svi koji smo s njom bili u kontaktu vjerovali smo da je ta žena sveta, a danas sam, evo, u Rimu gdje čekam njezinu kanonizaciju i predstavljam izložbu o njezinom radu - kazao je Zvonimir Atletić (63) iz Zagreba.

Dočekivao ju je i pratio tijekom njezinih službenih posjeta Hrvatskoj 1978. i 1979. godine kada je u Zagrebu osnivala ogranak svog reda, kao i 1986. godine kada je posjetila nacionalno svetište Mariju Bistricu.

- Nikad sa sobom nije nosila gotovo ništa od prtljage, ali te 1986. godine ponijela je kutiju bombona za djecu. To se nekako izgubilo, pa je sjedila u uredu za izgubljene predmete. Fotografirao sam je - prisjetio se Atletić dodajući kako je ona najviše skrbila o nemoćnima i ostavljenima. Smatrala je, naime, da su oni u puno težoj poziciji od ostalih siromaha koji su imali nekog svog.

Pogledajte fotografije Zvomira Maletića:

8172565
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...