Obavijesti

News

Komentari 49

Zmajlović 'poljubio vrata' zbog kave, morao zvati da ga puste

Zmajlović 'poljubio vrata' zbog kave, morao zvati da ga puste
4

SDP-ovci u Tuheljskim Toplicama na radnom sastanku analiziraju rad i rezultate na polovici mandata. Šef Milanović doći će na stranački team building tek popodne

VIDEO

U Tuhelju na team-buildingu okupilo se oko 110 SDP-ovaca, među kojima su ministri, zastupnici, europarlamentarci. Na radnom sastanku iza zatvorenih vrata i bez medija analiziraju rad i rezultate nakon odrađene polovice mandata. Prema informacijama koje stižu sa skupa, premijer i šef stranke stigao je u Tuhelj, ali ga mediji nisu vidjeli. Ovo okupljanje stajat će ih 79.400 kuna, a svaki dužnosnik stranke participira s 300 kuna. Dok su svi SDP-ovci ušli u dvoranu, ministar Mihael Zmajlović ležerno je uzimao kavu pa su ga dočekala zatvorena vrata. Mobitelom je uputio poziv "upomoć" te su ga ubrzo pustili na radni sastanak.

- Razgovarat ćemo što je bilo dobro, što treba popraviti i naravno što nas čeka iduće godine. Tu smo na jednom radnom sastanku, nešto što inače prakticiramo u stranci i prema tome ništa novo i ništa izvanredno - kazao je Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a i predsjednik Kluba zastupnika.

Kazao je da stranka može biti zadovoljna učinjenim, ali i dodao:

- Naravno da su očekivanja građana još uvijek velika i na nama je da ta očekivanja ispunimo do kraja mandata - rekao je.

Kregar: Treba nam reforma političkog sustava

S obzirom na to da ima nezadovoljnih i u njihovim redovima, poput nezavisnog zastupnika Josipa Kregara koji se pribraja SDP-ovoj saborskoj kvoti, Dragovan je kazao da je danas prilika da se o svemu razgovara. U Tuhelj je stigao i Kregar. Iako je ranije najavljivao da će zbog razočarenja politikom koju vodi stranački tim Zorana Milanovića, od 1. siječnja 2014. napustiti saborske klupe sada je nešto ublažio retoriku. Vodstvu stranke iznijet će svoje mišljenje.

- Nisam stranački član i ne očekujem da moja riječ bude prihvaćena kao nešto što je politika. Svi znaju kakva je situacija, za razliku od onih koji su zadovoljni svojim vlastitim učincima. Nema reformi i to smatram nedostatkom. Mislim da bi narod bio spreman odreći se trenutnih dobitaka da bi podnio reforme i da narod želi reforme - kazao je.

Kregar smatra da nam je potrebna reforma političkog sustava.

- Ako je išta jasno, onda je to da u politici stvari ne funkcioniraju i da mi ne samo da imamo ustavnu krizu nego i krizu političkog sustava u prvom redu odgovornosti politike za učinjeno - ustvrdio je.

Najavio je da se s prvim danom Nove godine vraća na svoj posao na Pravnom fakultetu te da će u Saboru biti samo volonter.

- Ostajem saborski zastupnik do daljnjega, ali u puno boljoj poziciji jer onda sam samo volonter koji može otići kad god hoće - zaključio je.

Leko: Moglo se i brže raditi

O polovici mandata progovorili su i ostali SDP-ovci. Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je da nije stvar u njegovom nego u zadovoljstvu onih koji kreiraju politiku i više utječu na mjere poboljšanja stanja u hrvatskom društvu.

- Čuli ste već da nismo postigli ono što smo željeli, ali moja ocjena je da smo na dobrom putu, da smo napravili dobre pripreme, promjene u temeljima politike i hrvatskog gospodarstva i nadam se da će druga polovina mandata pokazati rezultate - rekao je. Ipak priznaje da se moglo brže.

Zlatko Komadina kazao je da Vlada radi u okvirima mogućeg.

- Vrijeme je složeno, recesija, ali i nasljeđe je takvo da od ničega ne možete nešto napraviti. Prema tome strpljenja, više uvažavanja, demokratskog ponašanja i više rada - izjavio je.

Na pitanja je li potrebna rekonstrukcija Vlade Komadina, ali i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazali su da je to pitanje za premijera.

Ostojić se također složio s ocjenama svojih kolega da se je u dvije godine mandata Vlada u nekim stvarima mogla biti brža posebice kada su u pitanju reforme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21