News

Komentari 32

Zoran Milanović u Bruxellesu: Moramo si odrediti prioritete

Zoran Milanović u Bruxellesu: Moramo si odrediti prioritete

Premijer je istaknuo da je za malu državu kao što je Hrvatska važno da ne rasipa novac na stvari koje su joj nebitne. Istaknuo je i da se Hrvatska mora specijalizirati

Premijer Zoran Milanović je u petak u Bruxellesu rekao kako će se Hrvatska kao svaka mala država u Europskoj uniji morati specijalizirati. Dodao je kako Hrvatska mora odraditi što je važno, koliko smo spremni to platiti i za to educirati ljude te u to i ulagati, javlja Večernji list

- Ovo je dug proces dijaloga i zato tu nema konflikta, ali je katkad spor i zato Europa i malo dulje izlazi iz krize od Amerike - komentirao je Milanović važnost potpisanog sporazuma o europskoj financijskoj stabilnosti. Premijer je istaknuo i da je za malu državu kao što je Hrvatska važno da ne rasipa novac na stvari koje su joj nebitne. 

Zoran Milanović je odgovorio i na pitanje hoće li i Hrvatska skoro potpisati fiskalni ugovor koji je potpisalo 25 zemalja EU te je rekao da zemlju ne može obvezivati na neke stvari prije nego ih detaljno vlast prouči.

Slovenski premijer Janez Janša je u petak u Bruxellesu rekao da će Slovenija ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s EU u određenom roku, ali nije rekao kada će to biti.  

"Komadina je imao zdravstvenih problema"

Premijer je na pitanje jesu li se pojavile pukotine u Vladi, s obzirom na navode u medijima da ministar Zlatko Komadina odlazi s dužnosti, rekao kako je Komadina bio na pretragama te je imao zdravstvenih problema. Milanović je dodao kako Komadina nije teško bolestan, ali cijelu situaciju nije želio detaljnije komentirati.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Najčitaniji članci