Vatavuk je novi v.d. ravnatelja u Vinogradskoj: 'Mora smiriti situaciju, bolnica nije reality' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 69

Vatavuk je novi v.d. ravnatelja u Vinogradskoj: 'Mora smiriti situaciju, bolnica nije reality'

Vatavuk je novi v.d. ravnatelja u Vinogradskoj: 'Mora smiriti situaciju, bolnica nije reality'

Na tom mjestu će biti dok se ne izabere novi ravnatelj, najviše oko dva mjeseca, a on se navodno nema namjeru prijaviti na natječaj za ravnatelja...

VIDEO

Prof.dr. Zoran Vatavuk novi je v.d. ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Tako je na današnjoj sjednici odlučilo Upravno vijeće ove bolnice, iz koje dobivamo informacije od zaposlenika da su iznimno zadovoljni izborom novog vršitelja dužnosti ravnatelja. 

Pozicija na koju je danas izabran je privremena, i prof.dr. Vatavuk je imenovan na čelno mjesto bolnice nakon što je prof.dr. Mario Zovak dao neopozivu ostavku. Natječaj za ravnatelja tek će uslijediti, a tek ostaje za vidjeti tko će biti prijavljeni kandidati. Za sada se zna da će se sigurno prijaviti prof.dr. Dijana Zadravec, koja smatra da upravo ona zaslužuje to mjesto. A upravo će o eventualnim sankcijama protiv nje danas odlučivati Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice, zbog pisma u kojem ju je 16 zaposlenika Zavoda za radiologiju optužilo za mobing.

Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, dao je izjavu o novom v. d. ravnatelja bolnice.

- Izabrali smo profesora Zorana Vatavuka i želio bih mu zahvaliti što je pristao biti na dužnosti v.d.-a ravnatelja do izbora. Zadatak mu je smiriti situaciju. To znači da razgovara sa svima, naša bolnica nije reality show, to je jedna ozbiljna ustanova. Smjena dr. Zadravec? Povjerenstvo za unutarnji nadzor radi svoj posao - rekao je Dulibić.

'Ne želim kročiti u ovaj mulj. To je bratoubilački rat u HDZ-u'
'Ne želim kročiti u ovaj mulj. To je bratoubilački rat u HDZ-u'

Dodao je da će Vatavuk razgovarati s predstojnicima svih klinika.

“Nama je cilj da ne trpe pacijenti. Dao sam jasne zadatke Upravi da pacijenti ne trpe, nakon čega je sklopljena suradnja s drugim kliničkim centrima u Zagrebu gdje pacijenti mogu obavljati preglede”, rekao je Dulibić.

Upitan tko će odlučiti o odlasku Dijane Zadravec iz KBC-a, Dulibić je rekao “ravnatelj ili v.d. ravnatelja”.

Izjavu je dao i Vatavuk.

“Trema mi je puno veća nego na skupovima od 500 ili tisuću ljudi. Vagat će se svaka riječ. Budite tolerantni prema meni, dozvolite mi period, dajte mi time-out da posložim stvari. Kad posložim stvari, javit ću vam što treba. Moji pacijenti su mi jutros izrazili nekoliko puta sućut i strah ih je da ću možda ovdje sad toliko se zakopati poslom, da neću napraviti ono što trebam, pa im želim kazati da ću ja nastaviti raditi svoj posao onako kako i jesam, ali morate shvatiti da ljudima koji rade ovdje nije lako ni ugodno dolaziti na posao, kad ih doma pitaju – što je danas bilo u Vinogradskoj”, rekao je Vatavuk.

Na nama je da stanje u bolnici stabiliziramo i nastavimo u miru dalje raditi, rekao je Vatavuk.

Upitan u kakvim je odnosima s Dijanom Zadravec, rekao je da je u “kolegijalnim, kao i sa svima”.

Za mišljenje o novom vršitelju dužnosti ravnatelja upitali smo i prof.dr. Ivana Milasa, predstojnika Klinike za tumore na kojoj je nedavno bila velika kriza zbog manjka radiologa i odnosa s prof.dr. Zadravec.

- Prof.dr. Vatavuk je odličan liječnik i odličan čovjek o kojem svi imaju dobro mišljenje. Jako sam zadovoljan tim izborom i želim mu mnogo uspjeha u radu – rekao nam je prof.dr. Milas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 69

VIDEO

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku
POGLEDAJTE VIDEO

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku

GeoSphere Austria objavio je animaciju dolaska saharskog pijeska. Video je na Facebooku objavio Istramet
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom