Obavijesti

News

Komentari 100

Zoran Vinković o plaćama: Ja mogu ovdje i za džabe raditi

Zoran Vinković o plaćama: Ja mogu ovdje i za džabe raditi
3

Možemo raspravljati na razini da nekom smanjimo plaću za 2000 kuna, no pitanje je hoćemo li time promijeniti smjer u kojem idemo, rekao je Domagoj Ivan Milošević

VIDEO

Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec (SDP) smatra da je svaka inicijativa u parlamentu legitimna. Kazala je da će ona biti uvrštena u dnevni red i raspravljena. Upitana hoće li podržati ovu inicijativu, Zgrebec je odgovorila:

- Ako je inicijativa koja će donijeti boljitak Hrvatskoj, svaku inicijativu ću podržati - izjavila je.

Nema ništa protiv da se smanje plaće dužnosnicima, ali ovu inicijativu ipak ocjenjuje kao demagošku. Zgrebec je napomenula i da joj plaća nije presudna u njezinom radu.

- Volio bih da je ta inicijativa došla bar 6 mjeseci prije lokalnih izbora i da je Lesar tada predložio da se smanji plaća i 51 posto. Što se mene tiče ja mogu ovdje i za džabe raditi - izjavio je Zoran Vinković (HDSSB).

Domagoj Ivan Milošević (HDZ) smatra da nije problem koliku netko ima plaću nego što je učinio za plaću koju prima.

- Možemo raspravljati na razini da nekom smanjimo plaću za 2000 kuna, no pitanje je hoćemo li time promijeniti smjer u kojem idemo, a taj smjer trenutno vodi u propast - kazao je.

Kolege Laburiste, od kojih kaže, nije čuo nikakav suvisli prijedlog, pozvao je da iznesu konkretan plan kako promijeniti smjer u kojem zemlja ide. Milošević je kazao i da se iz HDZ-a moglo čuti puno prijedloga, a ne samo kritike na račun Vlade.

Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je da će prijedlog Laburista o smanjenju plaća dužnosnika za 21 posto komentirati kad ga prouči.

- Problem je svima odricati se, samo je pitanje što je realno i što se može učiniti - kazao je Leko.

"Jasno da se političari moraju solidarizirati s onim u zemlji što je"

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić smatra da je to još jedan pokušaj polulizma od strane Laburista, kojima očito stvari ne idu dobro. Ipak napominje da, u situaciji u kojoj jesmo, treba razmišljati oko plaća i sustava plaća. Podsjetio je da je Vlada rekla da su plaće sigurne i da će se isplaćivati. 

Podsjetio je da su uštede, koje su provedene sa tri postotnim smanjenjem, biti dovoljne da održi masa plaća za ovu godinu. Mrsić je najavio i da Vlada nastavlja razgovore sa socijalnim partnerima te da će otvoriti pregovore oko kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, jer je prijevoz u tom kolektivnom ugovoru definiran nepovoljnije od onog u kolektivnom ugovoru za javne službe. 

Na teze Laburista da bi se političari smanjenjem plaća trebali solidarizirati s građanima koji teško žive, ministar je odgovorio:

- Jasno da se političari moraju solidarizirati s onim u zemlji što je, Vlada radi maksimalno da ljudima bude bolje. Vidimo ipak oporavak na tržištu rada, da smo ove godine zaposlili više ljudi u odnosu na prva četiri mjeseca lani, što govori u prilog tome da se stvari popravljaju. Treba ustrajati na tome i raditi zajedno u Vladi i Saboru da nam svima bude bolje. Stižu neki zakoni koji će biti test tome da u Hrvatskoj bude bolje i da se unaprijedi investicijska klima, ali i položaj radnika - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu