Obavijesti

News

Komentari 0

Zračne luke u 2022. sa 300 i više postotnim povećanjem

Zračne luke u 2022. sa 300 i više postotnim povećanjem

U hrvatskim zračnim lukama u prva tri mjeseca ove godine ostvareni su znatni porasti prometa u odnosu na isto razdoblje 2021. - putnika je bilo 313 posto više, operacija zrakoplova 80 posto

VIDEO

A tereta je 16 posto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Porasti su rezultat dolaska 606 tisuća putnika (lani ih je bilo 146 tisuća), više od 12.800 operacija zrakoplova i gotovo 2.200 tona tereta u zračnim lukama.

Tromjesečnom prometu putnika najviše je pridonio ožujak u kojemu je ostvarena gotovo polovica ukupnog prometa od početka godine - putnika je bilo 258 tisuća ili čak 355 posto više nego u ožujku 2021. godine (tada ih je bilo 57 tisuća).

Operacija zrakoplova je bilo nešto više od 4.900 ili 71 posto više nego u lanjskom ožujku, a tereta 789 tona ili 7,1 posto više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagreb u ožujku s najviše putnika, a Dubrovnik, Zadar i Pula s najvećim porastima

Među osam zračnih luka i jednim zračnim pristaništem, sve luke osim pristaništa na Lošinju ostvarile su velike poraste broja putnika u odnosu na ožujak 2021., kada su još na snazi bila jaka ograničenja putovanja i mjere za zračni promet zbog pandemije, a s njihovim popuštanjem ove godine i zračne luke bilježe povećanje prometa, posebice putnika.

Zračna luka Zagreb u ožujku 2022. je uslužila gotovo 195 tisuća putnika, što je 355,5 posto više nego u ožujku 2021., dok je na drugom mjestu po broju putnika zračna luka Split s njih daleko manje, 31,3 tisuće, ali je to porast od 289,7 posto.

Zračne luke s velikim porastima broja putnika, većina u Zagrebu
Zračne luke s velikim porastima broja putnika, većina u Zagrebu

Treća je zračnu luka Dubrovnik u ožujku je prošlo 25,3 tisuće putnika ili 412 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, a slijedi nešto više od 4 100 putnika u zračnoj luci Zadar, što je porast za više od 999 posto u odnosu na ožujak 2021.

Zračna luka Pula imala je u ožujku 1 550 putnika ili čak 631,6 posto više, a zračna luka Rijeka njih 784 ili 183 posto više.

Sa 505 putnika zračna luka Osijek u ožujku je zabilježila porast od 23,5 posto, dok je pristanište Mali Lošinj jedino sa deset putnika u minusu od 60 posto u odnosu na ožujak 2021.

Druga ili jedina otočna zračna luka, na Braču, u ožujku je pak sa pet putnika upisala porast od 150 posto.

Sve zračne luke na Jadranu od travnja do jeseni ove godine, posebice u ljetnoj turističkoj sezoni, očekuju također velike poraste prometa s obzirom na najave znatno većeg broja sezonskih turističkih letova s mnogih tržišta, a taj se porast vidio već i u travnju koji je, po podacima s web stranica zračnih luka koje to objavljuju, u većini njih bio znatan u odnosu na travanj 2021.

Za ožujak 2021. DZS iznosi još i popis deset zemalja s najvećim prometom putnika s hrvatskim zračnim lukama, koji predvode Njemačka, UK i Nizozemska, a slijede Francuska, Italija, Turska, Belgija, Irska, Švedska i Španjolska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...