Obavijesti

News

Komentari 0

Zrak u Osijeku dobar, u okolnim mjestima neznatno ili manje povećanje onešišćenja

Zrak u Osijeku dobar, u okolnim mjestima neznatno ili manje povećanje onešišćenja
1

Ističu kako su na mjernim stanicama u Osijeku tijekom današnjeg dana sve vrijednosti u granicama prihvatljive ili dobre kvalitete zraka

VIDEO

Današnje ispitivanje kvalitete zraka pokazalo je da je zrak u Osijeku prihvatljive ili dobre kvalitete, dok je u okolnim mjestima zahvaćenim dimom nakon požara plastike u tvrtki "Drava International" izmjereno neznatno ili manje povećanje vrijednosti onečišćujućih tvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kronološki poredani videi požara u Osijeku 04:11

Izvijestio je to u petak županijski Stožer Civilne zaštite. Praćenje kvalitete zraka provedeno je na području Osijeka, Brijesta, Antunovca, Ivanovca, Ernestinova, Čepina, Hrastina i Šodolovaca.

Ističu kako su na mjernim stanicama u Osijeku tijekom današnjeg dana sve vrijednosti u granicama prihvatljive ili dobre kvalitete zraka.

Rezultati ispitivanja u okolnim mjestima pokazali su kako se radi o lokalnom onečišćenju, jer su mjerni instrumenti zabilježili neznatno povećanje vrijednosti onečišćujućih tvari u zraku,  nastalih sagorijevanjem plastike ( formaldehid, acetaldehid, ksileni, stiren, fenoli, benzen i etilen) u Brijestu, Antunovcu, i Ernestinovu te manje u Ivanovcu, Čepinu, Hrastinu i Šodolovcima, navodi osječko-baranjski Stožer.

'Katastrofa u Osijeku pokazuje sve razmjere nebrige o otpadu. Tu smo među najgorima u EU'
'Katastrofa u Osijeku  pokazuje sve razmjere nebrige o otpadu. Tu smo među najgorima u EU'

Dodaju kako se stanovnicima mjesta, gdje su zabilježene koncentracije onečišćenih tvari, gdje se i danas osjeti miris plastike, preporučuje mjera opreza što kraćeg zadržavanja na otvorenom i zatvaranje prostorija, kako bi se minimalizirala izloženost.

Iako pri ovakvim incidentima nastaju toksični spojevi koji mogu štetno djelovati na ljudsko zdravlje, ti učinci se manifestiraju samo pri njihovoj dugotrajnoj izloženosti.

S obzirom da je požar pod nadzorom, za očekivati je da neće doći do povećanja vrijednosti praćenih parametara onečišćujućih tvari u zraku te da stoga nema razloga za zabrinutost, poručuju iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije