News

Komentari 255

Zrak u Zagrebu je zagađen: Ne koristite auto, sklonite djecu...

Zrak u Zagrebu je zagađen: Ne koristite auto, sklonite djecu...

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar zbog povišenog je zagađenja zraka izdao preporuke za osjetljivije skupine građana Grada Zagreba...

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar zaprimljena je obavijest o preporukama za stanovništvo grada Zagreba, vezano za povišene satne vrijednosti lebdećih čestica u zraku (PM₁₀) na mjernoj postaji Zagreb-3 (Dugave), gdje je evidentirano prekoračenje propisane 24-satne granične vrijednosti od 50 μg/m3, stoji u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U preventivnu svrhu ovim se putem izdaju sljedeće preporuke za osjetljive skupine građana Grada Zagreba:

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba objavio je u srijedu da nema mjesta panici te kažu da podaci ne pokazuju trenutno onečišćenje zraka lebdećim česticama. 

- Sve druge informacije vezane za kvalitetu zraka u Zagrebu, koje su se danas pojavile u medijima, su netočne, stoji u priopćenju Ureda.

Dodaje se kako Državni hidrometeorološki zavod obavlja mjerenja kvalitete zraka na stanicama za mjerenje Zagreb-1, Zagreb-2 i Zagreb-3, koje su u vlasništvu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te da oni putem svojih prognoza javnost redovito informiraju o vremenu, količini peluda u zraku i UV zračenju tijekom ljeta.

- Predlažemo da se ubuduće obuhvate i informacije i tumačenja kvalitete zraka sa svih postaja u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Ureda.

Najčitaniji članci