Obavijesti

News

Komentari 96

Zrakoplov se pokušao vratiti? Lažni putnici skupa kupili karte

Zrakoplov se pokušao vratiti? Lažni putnici skupa kupili karte
12

Malezijske vlasti istražuju preko snimki kako bi otkrili tko su dva putnika koja su u avion ušla s lažnim dokumentima. Radar pokazuje da se avion pokušavao vratiti

VIDEO

Zrakoplov Boeing B777-200 kompanije Malaysia Airlinesa koji je jučer nestao dok je prevozio 227 putnika i 12 članova na putu iz Kuala Lumpura prema Pekingu, možda se pokušao vratiti na odredište . Sugeriraju to malezijski vojni radari, ali i sve brojnije činjenice koje indiciraju da je zrakoplov možda bio otet, javlja AP .

U trenutku nestanka zrakoplova piloti nisu poslali nikakvu poruku ili signal za opasnost što je neobičan detalj. Vremenske prilike bile su povoljne, a u području u kojem se zrakoplov mogao srušiti nisu pronađeni nikakvi tragovi ili ostaci.

- Pokušavamo pronaći smisao u svim tim informacijama. Vojni radar pokazuje da je zrakoplov mogao napraviti zaokret te se pokušao vratiti - kazao je šef malezijskog vojnog zrakoplovstva Rodzali Daud. Vlasti sada provjeravaju svaki detalj. Sumnja se da je zrakoplov bio meta terorističkog napada, najvjerojatnije pripadnika al-Qa'ide.

Pokretanje videa...

Reuters VIDEO

Lažni putnici u avionu zajedno su kupili karte

Spasilačke službe sada su proširila područje potrage, a istražitelji pregledavaju i snimke nadzornih kamera kako bi otkrili tko su dva putnika za koja se vjeruje da su u zrakoplov ušla s lažnim putovnicama. Podaci ukazuju da talijanski i austrijski putnik nisu bili u zrakoplovu, a BBC piše da su oboje u posljednjih nekoliko godina na Tajlandu prijavili krađu dokumenata. Kako se čini, njih dvoje zajedno su kupili karte za avion. Karte su kupljene kod China Southern Airlinesa po istoj cijeni, a izdane su jedna za drugom što ukazuje da su ih zajedno kupili.

Brojni timovi iz zraka i na moru već drugi dan pregledavaju golemo područje u Južnom kineskom moru, a novo područje sada uključuje i zapadni dio Malezije. U pretragu su uključena 22 zrakoplova i 40 brodova.

Azharuddin Abdul Rahman, šef malezijske uprave za civilni zračni promet, rekao je kako se na let nije ukrcalo pet putnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije