News

Komentari 95

Žrtvovala sebe da spasi unuka: Vesna je poginula u prometnoj

Žrtvovala sebe da spasi unuka: Vesna je poginula u prometnoj

Dojurio je motocikl. Vesna (62) je u zadnji trenutak maknula unuka s ceste, ali nije uspjela spasiti sebe. Poginula je u naletu motocikla. Vozač je u teškom stanju, a njezin unuk je lakše ozlijeđen

Supruga Marina čula je strašan prasak, izašla iz zgrade i u prvi tren nije ni shvaćala da joj na podu u krvi leži svekrva Vesna, sve dok nije vidjela vlastita sina po kojeg je ona otišla. Njega su uplakanog s prometnice prepune krhotina maknuli slučajni prolaznici.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Ispričao nam je to neutješni Albert, sin preminule Vesne Dragulin (62), koja je u utorak stradala u naletu motocikla u Labinu. Muškarca (38), koji je vozio snažan Suzuki GSX1300 i prouzročio tragediju, poznaje iz viđenja, jer Labin je malo mjesto. Dolazio je u njihov fast food i čak mu je njegova mati Vesna pripremala hranu. Sad se bori za život na riječkom Sušaku.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović, u trenutku naleta na glavi nije nosio kacigu, a motocikl mu nije bio registriran. Dok smo s Albertom razgovarali, stalno su mu zvonili telefon i prilazili ljudi kako bi ga barem nakratko utješili.

- Ona je taj dan upravo završila posao u radnji, a njezino mjesto preuzela je moja supruga i njezina snaha Marina. Mama se uputila po unuka, mojega sina, koji se nalazio u stanu u zgradi, u neposrednoj blizini preko ceste. Auto je parkirala na parkiralište do fast fooda pa se morala vratiti istim putem kako bi oboje otišli u njezinu kuću malo dalje od Labina. I baš tad se čuo strašni udarac - jecajući nam govori Albert, koji je za tragediju doznao dok se nalazio u Rapcu.

Rekao nam je i kako je od očevidaca doznao kako mu je poginula majka spasila unuka. Njegova sina je odgurnula u posljednji tren s mjesta prije naleta motocikla. Unuk je nasreću bio samo lakše ozlijeđen, no bio je u stanju teškog šoka. Plakao je i jecao sve dok ga u naručje nije primila majka, koja ga je brzo odvela u bolnicu.

Suzuki kojim je, kako kažu neki Labinjani, 38-godišnjak doletio kao metak velikom brzinom, nakon udarca je završio gotovo stotinu metara dalje. Zaustavio se na drugom raskrižju koje blago vodi uzbrdo, a 38-godišnjak koji ga vozio ležao je nepokretan deset metara od pješačkog prijelaza.

- Moja majka će svima ostati u sjećanju po dobroti. Prije nekoliko godina oboljela je od teškog oblika karcinoma i preživjela, da bi na kraju tako tragično stradala. Ona vam je bila izuzetna kao majka i supruga mom ocu koji je sada shrvan od boli - rekao nam je shrvani Albert.

Dodao je, dok su mu nadirale suze, da će je svi pamtiti kao radišnu. Otvorila je u Labinu među prvima parfumeriju, zatim solarij i fast food u Rapcu Za pokojnicu mještani Labina, prijatelji, susjedi i poznanici također kažu kako je bila dobra duša koja se vječno žrtvovala za svoju obitelj i bližnje. Mnogi su je poznavali baš po kulinarskim vještinama i ljubaznosti.

- Svaki dan dolazila je kod nas s mužem ili sama ostavljati polog u banku. Tu je kupovala novine i kod nas popila prvu jutarnju kavicu - rekli su nam suznih očiju djelatnici i njezini prvi poslovni susjedi u Ulici Zelenice. 

Najčitaniji članci