Obavijesti

News

Komentari 0

ZSE: Zbog manjka poslovnih vijesti investitori bez poticaja

ZSE:  Zbog manjka poslovnih vijesti investitori bez poticaja
1

Kako dodaje, očekivanja ulagača da će pojedine države uvesti dodatne poticaje u cilju pokretanja gospodarstava zaustavljenih uslijed pandemije virusa dala su dodatni impuls rastu dioničkih indeksa

VIDEO

Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak se očekuje nastavak stagnacije Crobexa uz skroman promet, jer zbog nedostatka važnijih poslovnih vijesti investitori nemaju poticaj za življe trgovanje.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas nastavak stagnacije Crobexa.

Crobex indeks porastao je u srijedu 0,28 posto, na 1.545 bodova, a Crobex10 za 0,36 posto, na 960 bodova. 

Među sektorskim indeksima najveći je rast zabilježio indeks građevinskog sektora, za 0,74 posto, dok je u minusu samo indeks industrijskog sektora, i to za 1,29 posto. 

Redovni promet dionicama iznosio je tek 5,1 milijun kuna, što je za 7,4 milijuna kuna manje nego dan ranije. 

- Glavni dionički indeksi jučer su blago porasli, no trgovalo se slabijim intenzitetom, u odnosu na protekle dane, što je rezultiralo s 5,1 milijuna kuna dioničkog prometa - ističe Jozo Leko, broker u OTP banci, koji i danas očekuje mirno trgovanje i stagnaciju Crobexa. 

Program subvencije kredita za mlade obitelj i dalje funkcionira
Program subvencije kredita za mlade obitelj i dalje funkcionira

Jedina s milijunskim prometom bila je povlaštena dionica Adris grupe, s prometom od 1,6 milijuna kuna. Cijena joj je porasla za 0,26 posto, na 380 kuna. 

Po prometu, koji je iznosio 772,6 tisuća kuna, slijedi dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena stagnirala na 23 kune. 

Nepromijenjena je ostala i zadnja cijena dionicama Atlantic grupe, na 1.160 kuna, uz promet od 445,6 tisuća kuna. 

Najviše je porasla cijena dionice Slatinske banke, za 11,63 posto, na 38,40 kuna, dok je najviše pala cijena dionicama Alpha Adriatica za 11,48 posto, na 21,60 kuna.  

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks skočio je 2,30 posto, na 5.770 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 1,61 posto, na 10.415 bodova, a pariški CAC 1,25 posto, na 4.411 bodova. 

- Nakon oštrog pada dan ranije, indeksi su jučer promijenili smjer. Cijena sirove nafte jučer je rasla nadoknadivši dio gubitaka ostvarenih prethodnih dana, što je dalo poticaj rastu dioničkim indeksima. Ulagači su dašak optimizma pronašli u najavama pojedinih zemalja da će se krenuti u "relaksaciju" mjera izolacije, što bi barem malo pokrenulo paralizirane ekonomije - navodi Leko. 

Kako dodaje, očekivanja ulagača da će pojedine države uvesti dodatne poticaje u cilju pokretanja gospodarstava zaustavljenih uslijed pandemije virusa dala su dodatni impuls rastu dioničkih indeksa. 

I na Wall Streetu su u srijedu burzovni indeksi znatno porasli, nakon dva dana oštrog pada - Dow Jones porastao je 1,99 posto, na 23.475 bodova, dok je S&P 500 skočio 2,29 posto, na 2.799 bodova, a Nasdaq indeks 2,81 posto, na 8.495 bodova.

Iz osječkog proračuna osigurali 5,5 mil. kuna za poduzetnike...
Iz osječkog proračuna osigurali 5,5 mil. kuna za poduzetnike...

- Dionički indeksi na Wall Streetu su jučerašnje trgovanje zaključili snažnim rastom vrijednosti nakon popriličnog pada dan ranije, potaknuti oporavkom cijene nafte i skorim odobravanjem novog paketa poticaja malim poduzetnicima pogođenih pandemijom korona virusa, vrijednog skoro 500 milijardi dolara, od strane američkog Kongresa - zaključuje Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava