Obavijesti

News

Komentari 16

Zubak će voziti za 5,80 kn po kilometru, start vožnje 14 kuna

Zubak će voziti za 5,80 kn po kilometru, start vožnje 14 kuna
1

Mijo Bezer iz zagrebačkog Gradskog ureda za promet napominje da će nedostatak kvalificiranih vozača opet biti najveći problem za buduće taksi-prijevoznike

VIDEO

Nakon više od deset mjeseci, taksi-trakavici napokon se bliži kraj. Naime, u Gradski ured za promet pristiglo je više od 400 ponuda za preostalih 175 taksi-dozvola. Tako će, kako doznajemo od pomoćnika spomenutog ureda Mije Bezera, 1. listopada ove godine napokon biti ispunjena kvota, odnosno popuniti se 263 slobodna taksi-mjesta oko kojih se posljednjih mjeseci vodila prava bitka.

Cammeo najjeftiniji

Ipak, osim 50-ak fizičkih osoba koje traže po jednu dozvolu i prihvaćaju cijene Radio taksija Zagreb, od ukupno 16 tvrtki svoj su cjenik objavile jedino Oryx grupa koja je u vlasništvu Pave Zubaka i Taxi Cammeo riječkog poduzetnika Koste Minovskog.

Zubak će, naime, putnike u budućnosti prevoziti sa startnom cijenom od 14 kuna, a svaki kilometar naplaćivati će 5,80 kuna – za noćne vožnje predviđena je ista cijena. Kao prvi među novim taksistima, nudit će i prijevoz životinja u kavezima uz nadoplatu od 10 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bit će to velika konkurencija Cammeu, no riječka tvrtka i dalje ostaje najjeftiniji prijevoznik sa startnom cijenom od 15 kuna za dva kilometra dok svaki daljnji naplaćuje pet kuna.

Koliko će stajati prijevoz Eko-Taxijem, koji traži dozvole za 50 vozila, vlasnici, obitelj Marjanović, još ne žele otkriti, a u neizvjesnosti javnost drži i vlasnik T.R.C.Z-a (Tehnički remontni centar Zagreb) koji traži stotinu dozvola.

– Mi nismo očekivali toliki interes za autotaksi prijevoz, očekivao sam barem 100-tinjak zahtjeva manje, no i dalje vjerujem da na tržištu nema dovoljno vozača i mislim da će se svi prijaviti kod poslodavca koji im pruža najbolje uvjete – kazao je Bezer.

Dosad najbolje uvjete, doznajemo, 4200 - 4500 kuna na mjesec, nudi Zubak, a Eko-Taxi i Cammeo svojim vozačima isplaćuju tisuću kuna manje.

Najteže starom udruženju

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti vrijedeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza, imati prebivalište u Zagrebu, moraju dokazati da posjeduju vozila te uz položen ispit o poznavanju grada i njegovih znamenitosti platiti po 1500 kuna za svaku dozvolu, a one će vrijediti pet godina.

Liberalizacija taksi-tržišta najteže je pogodila zagrebačko udruženje Radio taksi Zagreb sa svojih 1100 članova.

Podijelili su se na one članove koji žele smanjiti cijenu i one koji se kao pijan plota drže cijena koje se u noćnim satima penju i na 19,20 kuna za start te 7,20 kuna po kilometru vožnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović