Obavijesti

News

Komentari 32

Zuckerberg ušparao 174 mil. dolara, rano se riješio dionica

Zuckerberg ušparao 174 mil. dolara, rano se riješio dionica
6

Cijena dionice Facebooka u samo tri dana pala je na 31 dolar, čime je šef tvrtke Mark Zuckerberg na prodaji 30 milijuna dionica uštedio čak 174 milijuna dolara

VIDEO

Mark Zuckerberg i vodeći investitori u Facebooku uspjeli su sačuvati milijune dolara jer su prodali dionice odmah u petak, čim je počela prodaja na burzi u New Yorku. 

Zuckerberg je prodao 30,2 milijuna dionica i zaradio 1,13 milijardi dolara, a do srijede je cijena dionice Facebooka pala na 31 dolar, što znači da si je uštedio 174 milijuna, što je razljutilo male dioničare.

Nekoliko dana prije inicijalne javne ponude šefovi su imali izvješće o očekivanju nižih prihoda, što bi vjerojatno snizilo cijenu u izlasku na burzu, a već se postavljaju i pitanja jesu li najveći investitori profitirali na štetu malih dioničara. Financijski regulatori istražuju sve te sumnje, a neki mali dioničari već su podnijeli tužbe jer ih nisu obavijestili o smanjenim izgledima zarade.

U aferi oko vrijednosti dionica nastala je i složenica Zucked kojom se označavaju investitori koji su izgubili na dionicama. U slobodnom prijevodu 'sje... ih Zuckerberg'.

Neki analitičari kažu da bi dionica mogla pasti i do 9,59 dolara, što je drastično niže od cijene po kojoj ih je Zuckerberg prodao, prenosi Herald Sun. 

Nasdaqova greška košta 100 milijuna

Zbog tehničkog kvara na burzi Nasdaq početak trgovanja Facebookovim dionicama u petak je kasnio pola sata i mnoge narudžbe dionica su kasnile, zbog čega su brojni trgovci pretprjeli velike štete padom cijene dionica. Također, mnogi brokeri otkrivaju i gotovo tjedan dana kasnije da im narudžbe nisu prošle po cijenama kojima su mislili.

Sada se, kako piše Reuters, može očekivati da će Knight Capital, Citadel Securities, UBS AG i Automated Trading Desk tužbama tražiti da im se nadoknadi više od 100 milijuna dolara štete. Inače, cijena Facebookove dionice u četvrtak se popela za 3,2 posto na 33,03 dolara, što je oko 5 dolara manje od početne cijene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...