Obavijesti

News

Komentari 0

Žuti, kultni vlak opet u Rijeci - do Praga vozi tri puta tjedno

Žuti, kultni vlak opet u Rijeci - do Praga vozi tri puta tjedno
5

Vlakovi između Praga i Rijeke prometovat će do 30. rujna. Za jednosmjernu kartu, koja uključuje rezervaciju i druge usluge putnici u vagonu sa sjedalima platit će cijenu od 41,90 eura

VIDEO

Prvi ovogodišnji vlak češkog prijevoznika RegioJeta ove subote stigao je u Rijeku u 11:40, s "malim" zakašnjenjem od oko sat vremena. Njegovim dolaskom tako je otvorena četvrta sezonu dolazaka prepoznatljivih žutih vlakova na Kvarner i u Hrvatsku.

- Putovanje je bilo super, opušteno, imali smo dosta mjesta i čak smo spontano malo partijali uz muziku. Ovo nam nije 1. put da dolazimo u Hrvatsku, a doći ćemo opet jer nam je ovdje odlično. Sada idemo par dana u BiH na rafting, a onda se vraćamo u Zadar. Vlak smo izmedju ostalog birali i jer je ekolkoški prihvatljiv - kažu nam James, Šarka i Majeel.

Malinda iz Praga vlak he bitala jer putuje s djetetom. Ni njoj ovo nije 1. put u Hrvatskoj.

- Putovanje je bilo jako ugodno, pogotovo jer putujem s malin sinom pa se tijekom puta mogao malo i šetati dok bi put autom za njega bio prenaporan. Volim Hrvatsku zbog mora, hrane i srdačnih ljudi - kaže mama 4-godišnjaka, koja je iz Rijeke produžila za Crikvenicu.

Vlak je iz Praga krenuo u petak u 16.45 iz Praga, a s njim je u Rijeku stiglo više od 500 putnika, što znači da je bio gotovo punog kapaciteta. Do sada je prodana polovina karata za ovu sezonu, a novost je da će ove godine vlakovi voziti tri puta tjedno od 16. lipnja do kraja rujna, tj. petak i nedjelju od Praga do Rijeke te ponedjeljkom, srijedom i subotom iz Rijeke za Prag. Naime, do sada se Regiojetom u srpnju i kolovozu iz Praga moglo svakodnevno, dok će ove godine i u samoj špici vlak ići tri puta tjedno, kao i u lipnju i rujnu.

Velik interes za putovanje vlakom

- Interes za karte je velik te očekujemo da će ovim putem ove sezone u Hrvatsku stići oko 80000 turista - kaže direktor TZ Petar Škarpa. Osim toga, ove godine nema vlaka za Split već za Dalmaciju vozi autobus, što znači da je navedena linija dopunjena izravnom autobusnom linijom Prag - Split, na kojoj autobusi prometuju svakodnevno tijekom ljetnih praznika, a busevi će putnike čekati na kolodvorima u Rijeci i Ogulinu, odakle će busevima moći nastaviti svoju destinaciju prema Makarskoj, Krku, Puli, Zadru ili Splitu.

Već iduće godine RegioJet očekuje nastavak svakodnevne vožnje vlakom do Splita. A interes za karte je i ove godine velik. Također, ove godine vlakovi neće ići kroz Mađarsku kao što je to bilo prijašnjih godina kada je vlak išao i kroz Budimpeštu, no očito nije bilo dovoljno interesa putnika, odnosno ta dionica se nije pokazala kao profitabilna.

Povoljne cijene

Cijene karata za RegioJetove vlakove i ove su godine povoljne. Za jednosmjernu kartu, koja uključuje rezervaciju i druge usluge, poput doručka koji uključuje kroasan i kavu ili čaj, putnici u vagonu sa sjedalima platit će cijenu od 41,90 eura, za kartu u spavaćim kolima oko 54 eura dok se cijena privatnog kupea za četiri putnika kreće se od oko 160 eura naviše, ovisno o datumu.

Ono što će svakako obradovati putnike jest i činjenica da je Hrvatska od ove godine članica šengenskog prostora, što znači da nema čekanja na granicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe