Obavijesti

News

Komentari 179

Ispitali Željka Žužića, odredili su mu mjesec dana pritvora

Ispitali Željka Žužića, odredili su mu mjesec dana pritvora
9

Policija je u ponedjeljak pretražila Žužićevu kuću, kao i poslovne prostorije njegovih tvrtki. Nakon završetka pretrage je prepraćen u policijske prostorije gdje je prenoćio

VIDEO

Velikogoričkog poduzetnika Željka Žužića terete za gospodarski kriminal u razdoblju od 2007. do 2011. godine i trenutno je u statusu osumnjičenika, javlja HRT.

Nešto iza 14 sati u utorak Žužić je u pratnji dvojice policajaca i s lisicama na rukama doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Ranije su u ŽDO stigla i dvojica njegovih odvjetnika Tomislav Penić i Davorin Budin. 

Oko 16.30 sati Željko Žužić izveden je iz zgrade Županijskog državnog odvjetništva gdje je ispitan. Odveden je zatim na zagrebački Županijski sud gdje će za njega zatražiti pritvor. Određeno mu je mjesec dana pritvora.

Odvjetnici: Detaljno je odgovarao na sva pitanja

Žužićevi odvjetnici kazali su kako je njihov branjenik detaljno iznio svoju obranu te je surađivao i odgovarao na sva pitanja tužitelja. Istaknuli su i kako je dopunjena dokumentacija. 

Smatraju da štete nema, te da su Žužićeve nekretnine preuzete s obvezama koje je verificirala Porezna uprava. Pojasnili su kako je nekretnine stjecao u razdoblju od 2004. do 2007. godine, a prijenos se odvijao tijekom 2010. i 2011. Tada je, kažu, otvorio stečaj nad jednom od svojih tvrtki, a prema nalogu banke, otvorio je novu, 'zdravu' tvrtku te na nju zajedno s kreditima prenio nekretnine. 

Po otvaranju stečaja, kažu odvjetnici, nije se javio nitko od vjerovnika, a sada se javlja RH. Dodali su kako sve ovo nema veze s poreznim dugom. Nije im jasno čemu tolika drama i ponašanje prema čovjeku koji zapošljava 350 ljudi. 

Pretražili mu kuću

Policija je u ponedjeljak tijekom dana pretražila Žužićevu kuću, kao i poslovne prostorije njegovih tvrtki. Nakon završetka pretrage, vlasnik Soliduma je prepraćen u policijske prostorije gdje je proveo noć

Tijekom današnjeg dana očekuje se očitovanje nadležnog državnog odvjetništva o kojem ovisi hoće li se protiv Žužića pokrenuti istraga i zatražiti istražni zatvor. 

Žužić je policijskim istražiteljima dao svu dokumentacijuNjegov odvjetnik Tomislav Penić  kazao je kako je Žužić bio maksimalno kooperativan te da se apsolutno ne osjeća krivim

Šteta od oko 380 milijuna kuna?!

Žužića se tereti da je imovinom svojih tvrtki upravljao tako da je prenosio vlasništvo nekretnina s jedne na drugu temeljem pozajmica koje si je davao i temeljem pravnih poslova među tim tvrtkama te si tako pribavio nepripadnu materijalnu dobit i oštetio vjerovnike. Radi o ukupnoj šteti od oko 390 milijuna kuna.

Odvjetnik ističe kako je Žužić sve svoje poslove vodio preko Fine, Porezne uprave, trgovačkih sudova, bilježnika.

- Dakle, za sve poteze koji mu se stavljaju na teret on ima poslovnu dokumentaciju - rekao je Penić.

Žužić u velikim poslovnim problemima

Žužić navodno već duže vrijeme ima poslovnih problema i veliki porezni dug. Krajem listopada nalazio se na listi poreznih dužnika s iznosom nešto većim od devet milijuna kuna. 

Velikogorički poduzetnik javnosti je postao poznat nakon što je njegov sin Hrvoje Žužić 2007., vozeći pijan, BMW-om usmrtio 19-godišnju djevojku. U medijima se ističe i njegova bliskost s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem kojem je, kako se navodi, financirao obje predsjedničke kampanje, a i kumski su vezani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.