Obavijesti

News

Komentari 22

Zvao je pomoć, službenica mu rekla: 'Lavinu izmislili imbecili'

Zvao je pomoć, službenica mu rekla: 'Lavinu izmislili imbecili'
4

Italija: Kuhar je nazvao svog šefa, a šef je alarmirao službenike. No nitko mu nije vjerovao da je lavina uništila hotel. Rekli su mu da priča kruži od jutra i da se urušila samo štala...

VIDEO

Lavinu su izmislili imbecili, rekla je službenica pokrajine Pescara koju je nazvao Quintino Marcella i rekao joj da je hotel Rigopiano zatrpala lavina.

Quintino Marcella je vlasnik restorana i šef kuhara Giampiera Paretea (38) koji je preživio nesreću. Parete je otišao u automobil po lijekove i tada je lavina zatrpala hotel. Unutra su mu ostali žena i dvoje djece. Zvao je šefa koji je nazvao dežurne službe, no nitko mu nije vjerovao. Navodno je zbog toga akcija spašavanja kasnila.

Do sada su iz snijega izvukli 17 mrtvih ljudi i devetero živih. Cijeli slučaj istražuje i državno odvjetništvo. Talijanski mediji su u utorak objavili telefonski razgovor između  Marcella i službenice.  

- Zovem se Quintino Marcella, moj kuhar me kontaktirao preko WhatsAppa prije pet minuta. Hotel Rigopiano je uništen, nema više ništa. On je bio tamo sa ženom i djecom, intervenirajte, otiđite tamo - rekao je Marcella. 

Službenica mu je odgovorila: 'Ta priča kruži od jutros. Vatrogasci su provjerili tu informaciju. Srušila se štala Martinellija'.

- Ne, ne. Moj kuhar me prije pet minuta kontaktirao WhatsAppom. Djeca su mu ostala ispod. Plakao je. On je u automobilu. Bio je ozbiljan, molim vas - rekao je Marcella. 

- Slušajte me, dajte mi njegov broj telefona. Ma od jutra kruži ta priča, ali se srušila samo štala - ponovila je službenica. 

Vlasti i dežurne službe su imale samo informaciju o urušavanje štale Pietropaola Martinellija, proizvođača sira čije se imanje nalazi nekoliko kilometara od hotela, Nakon potresa njemu se urušio krov štale.  

- Kako se zove kuhar - pitala je dalje službenica. 

- Giampiero Parete, radi u pizzeriji, otac mu je Gino - rekao je Marcella. 

- Da, da poznajem ga, poznajem Gina i ženu mu. 118 mi je potvrdio da su s direktorom hotela razgovarali prije dva sata i ništa se nije urušilo, svi su dobro. - rekla je službenica. 

- Ma kako je to moguće  - pitao je Marcella. Službenica je mislila da je riječ o šali. 

- To su izmišljotine imbecila - odgovorila je službenica i pozdravila Marcella.

Problem je bio u tome i što je Giampiero Parete najprije nazvao spasioce na 118 u 17.08 sati. Rekao im je da je lavina uništila hotel. Onda su spasioci zvali direktora hotela Bruna di Tommasa kako bi se informirali o situaciji. On im je rekao da je sve u redu. No, problem je bio u tome što on tada uopće nije bio u hotelu, već u Pescari..., piše La Repubblica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju
Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci