News

Komentari 1

Zvona diljem Hrvatske zvone u znak sjećanja na žrtve Vukovara

Zvona diljem Hrvatske zvone u znak sjećanja na žrtve Vukovara

Franjevački samostan Vukovar u svome pozivu početkom tjedna podsjetio je na višegodišnju dobro prihvaćenu inicijativu „Zvon za Vukovar” u svim hrvatskim mjestima u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u četvrtak navečer u 18,11 sati zazvonila su crkvena zvona diljem Hrvatske u "Zvonu za Vukovar".  

O 30. obljetnici žrtve Vukovara u velikosrpskoj agresiji nadbiskupski ordinarijat u Đakovu, zajedno s fra Ivicom Jagodićem, župnikom vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova pozvali su na zvonjavu s crkvenih zvonika u svim mjestima u Hrvatskoj.

Franjevački samostan Vukovar u svome pozivu početkom tjedna podsjetio je na višegodišnju dobro prihvaćenu inicijativu „Zvon za Vukovar” u svim hrvatskim mjestima u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, te pozvao na molitvu za žrtve i za one koji su zločine počinili.

Uz nadu da će inicijativa „Zvon za Vukovar” diljem Domovine biti prihvaćena, a sva zvona zazvoniti večeras sa crkvenih zvonika u 18,11 sati,  fra Ivica Jagodić preporučio je da zvonjava bude prikladna i upečatljiva od 10 minuta, dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku ljubavi i mira.

Najčitaniji članci