Obavijesti

Tech

Komentari 1

Elegantna i energetski učinkovita rješenja u kupaonici

Elegantna i energetski učinkovita rješenja u kupaonici
7

Pročitajte koje su elemente Jelušići ugradili u kupaonice. Iz prostora kupaonice željeli su ukloniti sve suvišne elemente koji bi zauzimali dragocjen prostor.

VIDEO

Ovih su dana u kupaonice obitelji Jelušić ugrađeni prvi elementi koji će odrediti položaj ostalog kupaonskog namještaja. Čelična konstrukcija TECE štednog vodokotlića bit će sakrivena ispod žbuke, a vidljiva će ostati samo elegantna aktivacijska tipka. Ona će se ugraditi nakon završenih keramičarskih radova u kupaonici. Jelušići su odabrali TECE vodokotlić zbog kombinacije dvokoličinskog ispiranja i ispiranja s 4,5 litre. Zahvaljujući dvokoličinskoj tehnici ispiranja, u slučaju manje potrebe koristi se manje ispiranje sa samo 3 litre vode. Standardni vodokotlići za ispiranje wc školjke koriste 6 ili 9 litara. Osim što će štedni vodokotlić donijeti velike uštede vode, on će se napajati kišnicom iz njihove betonske podzemne cisterne i tako dodatno štedjeti pitku vodu. Kišnica koja će se prikupljati na krovu kuće prolazit će kroz mehanički sustav filtracije kako ne bi došlo do oštećenja plovka i ventila u vodokotliću. 

Jelušići su iz prostora kupaonice željeli ukloniti sve suvišne elemente koji bi zauzimali dragocjen prostor, stoga su kade zamijenili tek minimalističkim TECE tuš kanalicama odnosno linijsku odvodnju u ravnini s podom. Ona je izrađena u jednom komadu hladno prešanog inoksa koji je varen na samo 4 ruba. 

Ovakva tuš kanalica zamijenila je sva prethodna rješenja koja su imala zadatak da spriječi izlijevanje vode po podu kupaonice. Oni koji su željeli odvodnju u ravnini s podom morali su osigurati 4 kosine koje bi vodu iz tuša usmjeravale prema centralnom sifonu i barem jednu pregradu koja bi sprječavala izlijevanje vode. Taj je zahtjev bio prilično kompliciran zadatak za keramičara. Uz TECE tuš kanalicu dovoljna je samo jedna kosina koja vodu usmjerava prema tijelu tuš kanalice. 

Održavanje tuš kanalice od inoksa je vrlo jednostavno. Dovoljno je samo krpicom pokupiti preostale kapljice. U sifonu se nalazi i posebno sito koje sprječava vlasi kose da uđu u odvod i tako začepe odvodnu cijev. 

TECE nudi razna dizajnerska rješenja za pokrov tuš kanalice. Bitno je da u prostoru za tuširanje možete imati tek prirodni kamen na podu i dvije decentne linije proreza od svega 2,5 ili 4mm kroz koje otječe voda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta