Obavijesti

Sport

Komentari 107

Barcelona 'prosula' bodove na startu '16.: Bod kod Espanyola

Barcelona 'prosula' bodove na startu '16.: Bod kod Espanyola
1

Već treći put u zadnje četiri prvenstvene utakmice Barcelona je remizirala. Na gostovanju kod Espanyola završilo je bez golova. Gosti su pogađali okvir gola...

VIDEO

Godinu 2015. Barcelona je završila s pet osvojenih trofeja, a 2016. otvorila je skromno, remijem bez golova u gradskom derbiju protiv Espanyola u prvoj utakmici 18. kola Primere. Treća joj je to neodlučena utakmica u zadnja četiri kola.

- Stvarali smo prilike, ali protivnik se dobro branio. Bili su jako agresivni, znali smo da će biti tako. U Kupu kralja odigrat ćemo na jednakom nivou - rekao je Luis Enrique nakon utakmice.

Iako je trener Barcelone postavio najjači napadački trojac Messi - Suárez - Neymar, "blaugrana" nije bila osobito opasna po domaći gol.

Dobre su šanse u prvom dijelu imali Suárez nakon Messijeva slobodnjaka u 22. te Leo izravno iz slobodnog udarca u 36. minuti, kada je s 25 metara pogodio prečku. Bilo mu je to već peti put ove sezone da je pogađa, što je rekord.

Nervoza je sve više radila kod igrača Barcelone u nastavku, ali put do gola nikako nije mogla pronaći. Opet je okvir gola spašavao Espanyol nakon prilike Suáreza u 55. minuti. Urugvajac je pogodio stativu, a Messi je u završnici promašio okvir iz slobodnjaka.

Ivan Rakitić igrao je do 71. minute, a Barcelona je bodom dala šansu Atléticu da pobjedom nad Levanteom od 20:30 prestigne Katalonce na prvom mjestu. Odgođenu utakmicu kod Sportinga u Gijónu Barcelona će odigrati 17. veljače.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i nastavit ćemo s jednakom postavom. Jako respektiramo Espanyol. Dominirali smo, dvaput pogađali okvir gola, ali nismo uspjeli pobjediti - rekao je Rakitić nakon utakmice.

Primera, 18. kolo:

  • Espanyol - Barcelona 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...