Obavijesti

Sport

Komentari 596

Bebek zbog vrijeđanja s tribina prekinuo derbi na Maksimiru!

Bebek zbog vrijeđanja s tribina prekinuo derbi na Maksimiru!
28

Sudac Ivan Bebek u 85. minuti prekinuo je utakmicu između Dinama i Hajduka zbog vrijeđanja s tribina pri rezultatu 1-0 za 'modre'. Jedini gol zabio je Jerko Leko

VIDEO

Umjesto praznika sporta u posljednjem kolu Prve HNL na Maksimiru smo gledali sumrak hrvatskog ligaškog nogometa. Dinamo je u 85. minuti utakmice vodio 1-0 golom Jerka Leke, a onda je glavni sudac utakmice Ivan Bebek odlučio prekinuti utakmicu na Maksimiru zbog konstantnog vrijeđanja s tribina. 

Bebek je do tada već dva puta prekidao utakmicu zbog vrijeđanja s tribina. Prvi put u 39. minuti Bebek je prekinuo utakmicu na kratko te je igra ubrzo nastavljena. Drugi put utakmica je prekinuta u 48. minuti i tada je glavni sudac igrače poslao u svlačionicu. Nakon pauze od 13 minuta momčadi su se vratile na teren, a spiker na Maksimiru je upozorio navijače da se suzdrže od novog vrijeđanja. 

Umjesto da se smire, navijači su bili još glasniji i Bebeku u 85. minuti nije preostalo ništa drugo no konačno prekinuti utakmicu pri rezultatu 1-0 za Dinamo.

Što se tiče samog nogometa, ni jedni ni drugi nisu pokazali previše. Kako je Dinamo ranije osigurao naslov, a Hajduk treće mjesto, utakmica nije imala rezultatski značaj pa tako ni prikazano na terenu nije bilo vrijedno pažnje. 'Modri' su imali više loptu u svojim nogama, no Hajdukove prilike bile su nešto opasnije. 

No i ono što su im veznjaci uspjeli pripremiti, 'modri' i 'bili' napadači su uspjeli upropastiti. Jedini gol tako je djelo veznog veterana Jerka Leke koji je nakon lijepog duplog pasa s Pavičićem probio Tomića i s desetak metara mu zabio prizemno na prvu stativu.

- Već smo navikli na ovakva osvajanja naslova, ali svaki trofej je lijep i ovo je  prekrasno. Iza nas je turbulentna sezona u kojoj je bilo puno promjena trenera i koju su obilježile brojne ozljede igrača - rekao je Zoran Mamić te nagovijestio kako će Dinamo u ljetnom prijelaznom roku puno trošiti.

- Iduće sezone možete očekivati još bolji Dinamo. Uprava kluba će učiniti apsolutno sve da dovede velik broj igrača koji nam je neophodan. Bit će to djelomično stranci, ali djelomično i igrači iz našeg pogona - poručio je trener 'modrih'.

Oproštaj Halilovića i Pašalića

Alen Halilović tako se od Dinama oprostio u mučnoj atmosferi. Igrao je od prve minute, bio jako raspoložen i preko njega su kretale sve kvalitetne akcije Dinama. 'Modri' dragulj odlazi u Barcelonu, no sigurno mu neće u lijepom sjećanju ostati oproštaj od voljenog mu Dinama i njegovog Maksimira.

Posljednju utakmicu i bijelom dresu odigrao je i Mario Pašalić. Najbolji igrač Hajduka na ljeto napušta splitski klub te seli na Stamford Bridge. A hoće li i ostati tamo odlučit će Jose Mourinho, no za očekivati je kako će ga Chelsea poslati na posudbu.

Duje Čop prvi strijelac lige

Najbolji strijelac Prve HNL je Duje Čop. Dinamov napadač zabio je respektabilna 22 gola i odnio naslov najboljeg topnika lige ispred bivšeg kolege iz Dinama Andreja Kramarića. Rijekin napadač zabio je 18. Zanimljivo je kako je treći strijelac lige sa 16 golova Leon Benko koji je na zimu otišao u Kinu. Isto toliko zabio je i Soudani iz Dinama.

Otužna proslava naslova

Dinamo je tako u tužnom okruženju hrvatske nogometne svakodnevice proslavio svoj deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Stadion obnovljen, u loži predsjednik HNS-a, na travnjaku dva 'wunderkinda', dvije nadajmo se buduće zvijezde europskih velikana, Pašalić i Halilović, a na tribinama tek 'šačica' nazovimo ih navijača. I u takvim mučnim scenama Dinamo je primio pehar za naslov prvaka. Osmijesi 'modrih' bili su široki, no na tribinama nikoga da ih podijeli s njima. Tužno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 596
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'